Ιράκ : Περισσότερος χρόνος για το νέο Σύνταγμα

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2003 09:15
A- A A+

Αδύνατον να ολοκληρώσει το έργο της, εντός του περιθωρίου έξι μηνών, που θέτουν οι ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα η ιρακινή ομάδα, που επεξεργάζεται το νέο Σύνταγμα της χώρας, διότι, υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες σε σημαντικά θέματα, όπως γράφει η «Washington Post».

Τα μέλη της ομάδας αυτής, είναι διχασμένα, αναφορικά με τον ρόλο του Ισλαμικού Νόμου, τη μορφή που θα έχει το νέο πολιτικό σύστημα, αλλά και ως προς τον τρόπο εκλογής των αντιπροσώπων στην συνταγματική διάσκεψη, σύμφωνα με το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, η οποία επικαλείται μέλη του διορισμένου από τις ΗΠΑ Κυβερνητικού Συμβουλίου του Ιράκ.

Η ομάδα, που επεξεργάζεται το νέο Σύνταγμα του Ιράκ, πρόκειται σήμερα να παρουσιάσει σχετική έκθεση στο Κυβερνητικό Συμβούλιο.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, δήλωσε την Παρασκευή ότι αναμένει από τους ιρακινούς ηγέτες να παρουσιάσουν το νέο Σύνταγμα της χώρας σε έξι μήνες.

«Από τη στιγμή που θα αρχίσουν τη δουλειά τους, έξι μήνες είναι αρκετός χρόνος», ανέφερε ο Κόλιν Πάουελ σε συνέντευξη Τύπου στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, διευκρινίζοντας πάντως ότι η πρότασή του δεν ορίζει τελεσίγραφο.

«Είναι αδύνατο να ολοκληρώσουμε το έργο μας σε έξι μήνες, όπως θέλει ο κύριος Πάουελ», δήλωσε στην «Washington Post», ένα μέλος της επιτροπής που επεξεργάζεται το νέο Σύνταγμα.

«Αυτό είναι το μέλλον μας. Αφορά την επόμενη γενιά και όχι απλά τα επόμενα χρόνια. Δεν πρέπει να βιαζόμαστε αναφορικά με τη σύνταξη του Συντάγματος», πρόσθεσε ο ίδιος Ιρακινός αξιωματούχος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή