ΗΠΑ : Νήπιο ζούσε μόνο του τρεις εβδομάδες σε διαμέρισμα

Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2003 07:20
A- A A+

Ενα κοριτσάκι δύο ετών, η μητέρα του οποίου είχε συλληφθεί και φυλακιστεί με την κατηγορία της επίθεσης, επέζησε μόνο του σε ένα διαμέρισμα επί τρεις εβδομάδες, τρώγοντας κέτσαπ, μουστάρδα και ό,τι φαγητά βρήκε στο ψυγείο και στα ντουλάπια της κουζίνας.

Ο πατέρας του παιδιού το βρήκε μέσα στο σπίτι, στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, τυλιγμένο με μια πετσέτα. Η αστυνομία απήγγειλε και νέα κατηγορία εναντίον της 20χρονης μητέρας, Ντακίσα Τελίτα Λι, αυτή τη φορά για κακοποίηση ανηλίκου, επειδή δεν είπε στους αστυνομικούς ότι το παιδί βρισκόταν μόνο του στο σπίτι όταν την συνέλαβαν, στις 10 Σεπτεμβρίου.

Η μικρή νοσηλεύεται με υποσιτισμό και η Υπηρεσία Πρόνοιας της Φλόριντα αναζητά το κατάλληλο περιβάλλον γι αυτήν. «Επέζησε τρώγοντας μουστάρδα, κέτσαπ, ωμά ζυμαρικά. Αδειασε τα κάτω ντουλάπια ψάχνοντας για φαγητό, καθώς και το ψυγείο», είπε ο εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών του Τζάκσονσβιλ. Το κορίτσι είχε μεταφέρει τα τρόφιμα στο κρεβάτι στο δωμάτιο της μητέρας της.

Ο πατέρας, που είναι σε διάσταση με τη σύζυγο του, είπε ότι προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί της επί δύο εβδομάδες, καθώς δεν γνώριζε ότι βρισκόταν στη φυλακή. Οταν τελικά την εντόπισε, εκείνη του είπε ότι οι γείτονες φρόντιζαν το παιδί τους. Αφού όμως ρώτησε τους ενοίκους των διπλανών διαμερισμάτων, άνοιξε την πόρτα με τη βοήθεια του διαχειριστή και βρήκε το κοριτσάκι, βρώμικο και πασαλειμένο με ξεραμένη κέτσαπ.

«Με άρπαξε και δεν με άφηνε. Είναι θαύμα σε πόσο καλή κατάσταση βρίσκεται. Δεν ξέρω πώς τα κατάφερε», δήλωσε σε τοπική εφημερίδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή