Ευ. Βενιζέλος: Κάποιοι φλερτάρουν με έναν συμβολικό εμφύλιο πόλεμο

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 15:52
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου του κόμματος.

A- A A+

Την αισιοδοξία ότι η χώρα θα κάνει τη στροφή «σε πείσμα των ετερόκλητων δυνάμεων του αδιεξόδου και της καταστροφής» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, στην συνεδρίαση της Γραμματείας της ΚΟΕΣ, στην Ιπποκράτους, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Βενιζέλος διαπίστωσε πως υπάρχει μια όξυνση των αντιθέσεων στο εσωτερικό μέτωπο, την οποία και απέδωσε στη βιαιότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα διάφορα ζητήματα. Στο ίδιο πλαίσιο ανέφερε ότι οι πολιτικές αντιπαλότητες, από κάποιους μετατρέπονται σε εχθρότητες και ορισμένοι θέλουν να αναδείξουν έναν «εσωτερικό εχθρό». «Πολλοί είναι αυτοί που φλερτάρουν με έναν οιονεί εμφύλιο πόλεμο, όχι πραγματικό, αλλά συμβολικό, που διχάζει και που απορρίφθηκε από τον ελληνικό λαό», σημείωσε.

Χαρακτήρισε προκλητική την επάνοδο της τρομοκρατίας, προσθέτοντας ότι το θέμα αυτό δεν μπορεί να είναι αντικείμενο μικροκομματικών αντιπαραθέσεων παλαιού τύπου. Τόνισε επίσης δεν είναι δυνατόν να μη καταδικάζεται απερίφραστα και κατηγορηματικά η τρομοκρατία, καθώς και ότι δεν δικαιολογούνται δισταγμοί σχετικά με την αποβολή της Χρυσής Αυγής από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει στη χώρα ένας «χορός νευρικότητας» γιατί όσοι έχουν επενδύσει στον «θάνατο» της χώρας ξέρουν ότι τώρα είναι το οριστικό τέλος της στρατηγικής τους.

Υπογράμμισε ακόμη ότι μόνη λύση είναι η ολοκλήρωση της προσπάθειας και ότι τώρα που «φάγαμε τον γάιδαρο» είναι κρίμα να έχουμε μια ιστορική αποτυχία.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε ειδική αναφορά και στην έκθεση του ΔΝΤ και σε αναφορές διεθνών παραγόντων που έφεραν στο τραπέζι, όπως είπε, την απειλή λήψης νέων μέτρων. Τόνισε συγκεκριμένα ότι το ελληνικό μήνυμα πρέπει να είναι σαφές και αυτό, όπως είπε είναι ότι η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία δεν αντέχουν άλλα μέτρα αυτού του τύπου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε για διγλωσσία τον Αλ. Τσίπρα, ενώ αναφέρθηκε και στις επισκέψεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό, τις οποίες χαρακτήρισε «δημοσιοσχεσίτικες προσπάθειες παλαιού τύπου». Όπως παρατήρησε, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει δύο διαφορετικές εικόνες, «μια αυτή της τυφλής σύγκρουσης και επένδυσης στο τίποτα και μια στο εξωτερικό όπου κάνει προσπάθειες εξωραϊσμού και γλειψίματος».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «επίμονη, υστερική πολιτική σκευωρία υπό την καθοδήγηση του ΣΥΡΙΖΑ», η οποία όπως είπε, «κατεδαφίστηκε πριν φτάσει στη Βουλή, αλλά και μέσα στη Βουλή, γιατί η αλήθεια αντέκρουσε όλο αυτό που είχε στηθεί».

Παράλληλα χαρακτήρισε «προσπάθειες αναβίωσης απλοϊκών ιστοριών συνωμοσίας» την ποινική προσέγγιση ορισμένων θεμάτων, όπως το έλλειμμα ή το πώς οδηγήθηκε η χώρα στην κρίση. Όσοι καταβάλλουν αυτές τις προσπάθειες, πρόσθεσε, εννοούν ότι κάποιος «από μηχανής Θεός» θα μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση.

Τέλος υπογράμμισε ότι όσοι πιστεύουν ότι θα υποκαταστήσουν το παλαιό ΠΑΣΟΚ, «απλά χάνουν τον χρόνο τους» και πρόσθεσε ότι για το κίνημα «το θέμα δεν είναι η αναζήτηση του παλιού εαυτού του, αλλά του καινούργιου».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή