Τένις: Τρίτος συνεχής τελικός στην Αυστραλία για Τζόκοβιτς

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 14:41
REUTERS/DAVID GRAY

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει τη νίκη του επί του Νταβίντ Φερέρ στον ημιτελικό ανδρών του Αυστραλιανού Οπεν. Ο Σέρβος τενίστας προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

A- A A+

Πραγματοποιώντας μία από τις από τις καλύτερες αν όχι την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του, όπως ο ίδιος δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς «εξέθεσε» τον Νταβίντ Φερέρ στον πρώτο ημιτελικό του αυστραλιανού όπεν και προκρίθηκε στον τελικό, επικρατώντας του Ισπανού με 3-0 (6-2, 6-2, 6-1).

Ο μεγάλος Σέρβος τενίστας χρειάστηκε μόλις ώρα και 29 λεπτά στη «Ροντ Λάβερ Αρένα», απέναντι σε έναν αντίπαλο που προερχόταν από μεγάλες εμφανίσεις και παραμένει πάντοτε υπολογίσιμο και αξιοσέβαστο μέγεθος.

Μέσα στο κορτ όμως ο Τζόκοβιτς έπαιξε με την ακρίβεια ηλεκτρονικού υπολογιστή. Ελάχιστα λάθη, πλήρης κυριαρχία και τα χτυπήματά του βγαλμένα από τις «χρυσές σελίδες» των μεγάλων άσων του αθλήματος.

Στον τελικό ο «Νόλε» θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον τίτλο για τρίτη συνεχή φορά και συνολικά τέταρτη στην καριέρα του. Αντίπαλός του θα είναι ο νικητής της αυριανής μονομαχίας ανάμεσα στον Ρότζερ Φέντερερ και τον Άντι Μάρεϊ. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις