Κ. Μητσοτάκης : «Το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει τις εκλογές»

Με 7,7 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Ν.Δ. σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC
Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2003 12:29
UPD:13:16
A- A A+

Μη αναστρέψιμη θεωρεί τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας VPRC που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή», το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 7,7 μονάδες του ΠΑΣΟΚ και συγκεντρώνει 37,4% έναντι 29,7% του κυβερνώντος κόμματος.

Το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει τις εκλογές, είπε ο κ. Μητσοτάκης και το ερώτημα είναι γιατί παρά ταύτα ο κ. Σημίτης εννοεί να βλάπτει και να ζημιώνει τη χώρα, παρατείνοντας μια προεκλογική περίοδο που δεν τον ωφελεί σε τίποτα.

Αν γίνουν εκλογές την Ανοιξη, πρόσθεσε, τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα για το ΠΑΣΟΚ. Η διαφορά των περασμένο Μάϊο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, ήταν 8,8%, ενώ το ΚΚΕ φθάνει το 4,5%, ο Συνασπισμός το 2,8%, το ΔΗΚΚΙ 1,6% το ΛΑΟΣ 2,3% και η αδιευκρίνιστη ψήφος 21,8%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο κ. Σημίτης, σύμφωνα με τους ερωτώμενους σε ποσοστό 38,1% έναντι 36,8% του κ. Καραμανλή.

Μεγάλη είναι η διαφορά στην παράσταση νίκης της Νέας Δημοκρατίας, που φθάνει το 56,5% έναντι 28,7% του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Καραμανλής είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 52,8% και ακολουθούν ο κ. Σημίτης με 47,2%, ο κ. Κωνσταντόπουλος με 44,7%, ο κ. Τσοβόλας 38,3%, η κ. Παπαρήγα 22,5% και ο κ. Καρατζαφέρης με 21,6%.

Το σημαντικότερο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες είναι η ανεργία με 34,2% και ακολουθούν η οικονομία με 17,1% και ο πληθωρισμός-ακρίβεια 10,3%.

Οι μετατοπίσεις των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς τη Νέας Δημοκρατίας, είναι της τάξης του 13,5% έναντι αντίστροφης εισροής 2,4% ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του για το αν θα είναι υποψήφιος τις επόμενες εκλογές, λέγοντας ότι θα λάβει την απόφασή του όταν θα έρθει η ώρα, σημειώνοντας ότι «αυτό που λέω το εννοώ. Ας μην κάνουν σενάρια οι δημοσιογράφοι, άδικα χάνουν τον καιρό τους».

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Δεν σχολιάζω δημοσκοπήσεις ψυγείου»

«Δεν σχολιάζω δημοσκοπήσεις ψυγείου, οι οποίες έγιναν την ίδια περίοδο με τις προηγούμενες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Παραπέμπω συνεπώς στα προηγούμενά μου σχόλια». Τα παραπάνω δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας, κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα της εν λόγω δημοσκόπησης.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή