Εξωσκελετός για παραπληγικούς

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 10:52
Argo Medical Technologies

Το ReWalk Rehabilitation 2.0 επιτρέπει στο χρήστη να κάθεται, να στέκεται και να περπατά, και είναι σχεδιασμένο ειδικά για να διευκολύνει αρχάριους χρήστες, μέσω ενός βελτιωμένου εκπαιδευτικού interface.

A- A A+

Μία νέα «γενιά» του εξωσκελετού ReWalk, ο οποίος απευθύνεται σε άτομα με τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη, παρουσίασε η Argo Medical Technologies. Το ReWalk Rehabilitation 2.0 επιτρέπει στο χρήστη να κάθεται, να στέκεται και να περπατά, και είναι σχεδιασμένο ειδικά για να διευκολύνει αρχάριους χρήστες, μέσω ενός βελτιωμένου εκπαιδευτικού interface.

Βασικό στοιχείο του εξωσκελετού είναι τα μηχανικά του «πόδια», τα οποία κινούν το ισχίο και τα γόνατα του χρήστη. Το ReWalk διαθέτει ενσωματωμένο υπολογιστή με αισθητήρες κίνησης, με αποτέλεσμα την «παραγωγή» κίνησης που φαντάζει φυσική. Το σύστημα λειτουργεί μέσω αλλαγών στο κέντρο βάρους, και κινείται μιμούμενο την ταχύτητα και τις κινήσεις ενός ανθρώπου που περπατά σε «κανονική» ταχύτητα.

Ο εξωσκελετός είναι παραμετροποιήσιμος για άτομα ύψους από 1.60 μέχρι 1.90, ενώ το Beginner Gait Mode διευκολύνει την εξοικείωσή του από νέους χρήστες.

Όπως λένε στελέχη της εταιρείας, το ReWalk παρέχει μία εμπειρία που εξομοιώνει το φυσικό περπάτημα, και κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις: το ReWalk Rehabilitation, που είναι διαθέσιμο σε ΗΠΑ, Ισραήλ και Ευρώπη, και το ReWalk Personal, το οποίο αναμένει έγκριση από τις αμερικανικές αρχές.

Το εν λόγω βιονικό σύστημα τροφοδοτείται με ενέργεια από μπαταρίες που βρίσκονται σε θήκη στην πλάτη, ενώ ο χρήστης το χειρίζεται μέσω ειδικού κοντρόλ που βρίσκεται στον καρπό του χεριού του. Για την ενεργοποίηση της κίνησης των ποδιών, αρκεί ο χρήστης να γείρει αριστερά- οι αισθητήρες αντιλαμβάνονται την κίνηση και «βάζει μπροστά» τα πόδια.

Πέρα από τις πολιτικές/ καταναλωτικές εφαρμογές, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις, για τραυματισμένους στρατιωτικούς. Η τιμή του ανέρχεται στις 50.000 λίρες.

Προτεινόμενα για εσάς