Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2001 07:01
A- A A+

Παροδικές νεφώσεις στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες στις νότιες πεδινές περιοχές και χιονοπτώσεις στις υπόλοιπες, αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε όλη τη Δυτική και Βόρεια χώρα και έως αργά τη νύχτα και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειο-ανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις με εξασθένηση από τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσον όρο στα βόρεια από μείον 12 (-12) έως μείον δύο (-2) βαθμούς, στα κεντρικά από μείον πέντε (-5) έως τέσσερις βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από μηδέν έως οκτώ βαθμούς βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τετάρτη, στα ανατολικά και νότια, προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο το πρωϊ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά μέτριοι και στα ανατολικά μέχρι ισχυροί και τοπικά στα νοτιο-ανατολικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα με ισχυρό παγετό.

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις προβλέπονται σήμερα στην Αττική, οι οποίες σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειο-ανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως τρεις βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα σταματήσουν, προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον έξι (-6) έως μείον τρεις (-3) βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή