Αρχισαν οι εργασίες της Δ' συνόδου της Ολομέλειας της Βουλής

Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2003 12:28
UPD:13:27

A- A A+

Παρουσία των αρχηγών των κομμάτων και του συνόλου των βουλευτών, άρχισαν οι εργασίες της Δ' και τελευταίας συνόδου της τρέχουσας περιόδου της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων.

Τον καθιερωμένο αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου & Ορεστιάδας κ. Νικηφόρος, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος επισκέπτεται τις Βρυξέλλες.

Ο αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου κ. Νικηφόρος ευλόγησε τους βουλευτές–ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και ο πρόεδρος του σώματος Απ. Κακλαμάνης κατήλθαν από τα έδρανά τους- και τους ευχήθηκε, κάθε απόφαση που λαμβάνουν να είναι προς όφελος του ελληνικού λαού.

Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, την Τρίτη το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η εκλογή των τριών κοσμητόρων και των έξι γραμματέων του σώματος, εκ των οποίων δύο κοσμήτορες και τέσσερις γραμματείς θα είναι από τη συμπολίτευση (ΠΑΣΟΚ), ένας κοσμήτορας και ένας γραμματέας από την αξιωματική αντιπολίτευση (ΝΔ) και ένας γραμματέας από το δεύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ).

Η πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη με τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «κανόνες τιμολόγησης, ρυθμίσεις Φ.Π.Α. ηλεκτρονικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις».

Σημειώνεται επίσης, ότι, στις 22 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί «προ ημερησίας διατάξεως», συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για την πορεία της οικονομίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Προϋπολογισμός

Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου είναι επίσης η ημέρα κατάθεσης του προσχεδίου του προϋπολογισμού του κράτους. Αποδέκτης του προϋπολογισμού, έτους 2004, είναι ο πρόεδρος της διαρκούς επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ, Ι. Θωμόπουλος.

Η συζήτηση επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού θα ολοκληρωθεί σε τρεις συνεδριάσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών, λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις της επιτροπής, θα εισαγάγει τον προϋπολογισμό στη Βουλή, 40 τουλάχιστον ημέρες πριν αρχίσει το οικονομικό έτος (Σ.Σ. : Εως τις 20 Νοεμβρίου).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή