Ο Πλατανιάς ολοκλήρωσε την έκπληξη

Εκτός Κυπέλλου και στόχων για φέτος ο Παναθηναϊκός
Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013 18:54
ICON PRESS /ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Οι παίκτες του Πλατανιά Χανίων πανηγυρίζουν τη νίκη τους επί του Παναθηναϊκού.

A- A A+

Ιστορικές στιγμές για τον Πλατανιά Χανίων, που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας των «πρασίνων» με 1-0 στο δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16», χάρις σε γκολ του Αναστασάκου στο 87ο λεπτό.

Ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει στη συνάντηση του ΟΑΚΑ με 2-1, αλλά η ομάδα των Χανίων προκρίθηκε με το εκτός έδρας γκολ.

Συμπερασματικά, ο Παναθηναϊκός πήρε ό,τι του άξιζε. Οι φιλοξενούμενοι γνώριζαν ότι το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα ήταν «εύθραυστο» και πως κινδύνευαν ανά πάσα στιγμή να βρεθούν στο «καναβάτσο», αλλά δεν επιδίωξαν με ζέση το γκολ που θα τους διασφάλιζε.

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα θα ξεχαστεί γρήγορα, καθώς η ποιότητα ήταν κακή και μόνο δύο φάσεις καταγράφηκαν ως αξιόλογες. Στο 25΄ o Σο σέντραρε αλλά ο Τοτσέ, που βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση έπιασε «αέρα», ενώ στο 41΄ο Καπίνο δεν αιφνιδιάστηκε από το μακρινό σουτ του Ναζλίδη, που «έσκασε» μπροστά του.

Ο Πλατανιάς είχε εγκλωβίσει τους «πράσινους» με την τακτική του και στο 49΄ ο Ονιέμα έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν νικήθηκε από τον Καπίνο στο μεταξύ τους τετ-α-τετ. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε έντονα για μια περίπτωση πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Κάστελς στον Μαυρία (58΄) και σε φάση που φάνηκε να υπάρχει παράβαση.

Γκολ στο 87'

Ο αγώνας ισορροπούσε σε «τεντωμένο σχοινί», το οποίο τελικά έσπασε από την πλευρά των φιλοξενούμενων στο 87ο λεπτό: ο Καπίνο απέκρουσε το μακρινό σουτ του Κάλαϊτζιτς αλλά δεν συγκράτησε την μπάλα και ο έμπειρος Αναστασάκος που είχε «διαβάσει» τη φάση πρόλαβε τον αργοπορημένο Βύντρα για το 1-0, που έδωσε μια μεγάλη νίκη και μια ιστορική πρόκριση στην ομάδα του, στην πρώτη χρονιά του Πλατανιά στα «μεγάλα σαλόνια».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις