Διαδήλωση διέλυσαν αστυνομικοί στο Πακιστάν

Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2003 10:26
A- A A+

Δακρυγόνα, για να διαλύσει σήμερα το πρωΐ βίαιη διαδήλωση στο Ισλαμαμπάντ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη χθεσινή δολοφονία του εξτρεμιστή σουνίτη κληρικού, Αζάμ Ταρίκ, χρησιμοποίησε η αστυνομία του Πακιστάν.

Οι περίπου 3.000 σουνίτες διαδηλωτές πυρπόλησααν έναν κινηματογράφο και ένα σιϊτικό τέμενος στο κέντρο της πακιστανικής πρωτεύουσας, πριν διαλυθούν διά της βίας από την ασττυνομνία στη συνοικία Ααμπράπα.

Τουλάχιστον δέκα αυτοκίνητα, ένα λεωφορείο και πολλά καταστήματα υπέστησαν μεγάλες ζημιές από τις πέτρες και τις αυτοσχέδιες βόμβες που εκτόξευσαν οι διαδηλωτές. Η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα.

«Αυτοί που βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία του Αζάμ Ταρίκ δεν θα γλιτώσουν», προειδοποίησε ο μουλάς Μασόντ -ουρ Ρεχμάν Οσμάνι, εκ των οργανωτών της διαδήλωσης.

Ο Αζάμ Ταρίκ είχε εκλεγεί μέλος της Βουλής τον Οκτώβριο ενώ ήταν στη φυλακή. Ηταν ηγέτης της σουνιτικής εξτρεμιστικής οργάνωσης Σιπάχ-ε-Σαχάμπα και έχασε τη ζωή του σε επίθεση αγνώστων εναντίον αυτοκινήτου στα προάστεια του Ισλαμαμπάντ.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο σουνίτης ηγέτης δέχτηκε συνολικά 43 σφαίρες. Στη διάρκεια της επίθεσης σκοτώθηκαν ακόμη τρείς σωματοφύλακες και ο οδηγός του Ταρίκ.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή