Δίκη «17Ν» : Γκάλοπ για την οργάνωση σχολίασε στο διάλειμμα ο Κουφοντίνας

Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2003 13:27
A- A A+

Σε σχολιασμό του γκάλοπ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», σχετικά με τη δίκη για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη», προέβη ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ο Κουφοντίνας, σε δηλωσή του προς τους δημοσιογράφους στο διάλειμμα της δίκης, ανέφερε για το γκάλοπ τα εξής : «Είναι πολύ σοβαρή έρευνα και θα σας παραπέμψω σε μια παλαιότερη της MRB που είχαν αναφέρει εδώ στο δικαστήριο και η οποία έλεγε οτι υπάρχει ένα σοβαρό κοινωνικό ρεύμα που προσδιορίζεται κοινωνικά στο χώρο των νέων, των ανέργων, των φτωχών και πολιτικά είτε δεν ψηφίζουν, είτε ψηφίζουν αριστερά, είτε ψηφίζουν λευκό ή άκυρο, υποστηρίζουν καθαρά την «17 Νοέμβρη», ως επαναστατικό ρεύμα, ως επαναστατική άποψη».

«Τώρα τα άλλα συμπεράσματα που βγαίνουν απ' αυτήν την έρευνα είναι οτι παρά την πρωτοφανή εκστρατεία παραπληροφόρησης, συκοφάντησης από τα ελεγχόμενα μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στοίχισε κιόλας, είναι ότι περίπου λιγότερο από 3% είναι αρκετά ικανοποιημένοι, ή πολύ ικανοποιημένοι από τον τρόπο κάλυψης της υπόθεσης της «17 Νοέμβρη». Παρ' όλα αυτά λοιπόν, μέσα στην κοινωνία ο ένας στους δύο μόνο πιστεύει ότι πρόκειται για μια δίκαιη δίκη. Και ότι η πλειοψηφία πιστεύει ότι είναι μια πολιτική υπόθεση. Πλειοψηφία που θα φαινόταν πιο καθαρά αν διατυπωνόταν αλλιώς οι ερωτήσεις «ας πουμε είναι μια πολιτική δίκη;» ή «η 17Ν είναι μια πολιτική οργάνωση». Θα φαινόταν τότε πιό καθαρά».

«Μετά απο όλα αυτά φαίνεται για ποιό λόγο προσπάθησαν, έκαναν τα αδύνατα δυνατά να μήν μπεί η τηλεόραση εδώ μέσα,να φιμωθούμε, να μήν ακουστεί η φωνή αυτών που τους έλεγαν αγράμματους, άσχετους, αμαθείς, αλήτες».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θεωρεί ότι το γκάλοπ θα μπορούσε να επηρεάσει την απόφαση του δικαστηρίου απάντησε αρνητικά, ενώ είπε οτι θα ζητήσει να δευτερολογήσει.

Σχολίασε επίσης για άλλη μία φορά τις συνθήκες επικοινωνίας των κατηγορουμένων με τους δημοσιογράφους, λέγοντας ότι θα μπορούσαν οι δημοσιογράφοι να πλησιάσουν κοντά στους κατηγορουμένους και να μιλάνε αντί να επικρατεί απόσταση μεταξύ τους.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του Βασίλη Τζωρτζατου, Ιπποκράτη Μυλωνά.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή