«Οι απειλές δεν μας φοβίζουν», απαντούν οι απεργοί

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013 14:11
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς συνεδριάζουν προκειμένου να αποφασίσουν τι στάση θα τηρήσουν μετά το τελεσίγραφο της κυβέρνησης.

A- A A+

«Με απειλές δεν λύνονται τα προβλήματα», απαντούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες στο τελεσίγραφο της κυβέρνησης για λήξη των κινητοποιήσεων έως αύριο. Ήδη από χθες έχουν αποφασίσει ότι σε περίπτωση που διαταχθεί επίταξη των απεργών στο μετρό, θα ακινητοποιηθούν όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου έστειλε μήνυμα στους «πρωτεργάτες των κινητοποιήσεων να συμμορφωθούν μέχρι αύριο με τις δικαστικές αποφάσεις», γιατί σε αντίθετη περίπτωση «θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου». Η δήλωση αυτή ερμηνεύεται από πολλούς απεργούς ως απειλή απολύσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακινητοποιημένο το μετρό για 7η ημέρα

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα κυβέρνησης εργαζομένων στα ΜΜΜ, καθώς καμμία πλευρά δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης. Το μετρό παραμένει ακινητοποιημένο για 7η μέρα, ενώ από τις 12.00 έως τις 16.00 δεν εκτελούνται δρομολόγια σε ηλεκτρικό και τραμ. Εν τω μεταξύ, για την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου αποφασίστηκε εικοσιτετράωρη απεργία σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο λεκανοπέδιο, συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού, όπως ανακοίνωσαν τα σωματεία των εργαζομένων μετά τη χθεσινή τους σύσκεψη.

«Τέτοιες απειλές δεν μας φοβίζουν», αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ) Αντώνης Σταματόπουλος και συνεχίζει: «Απολυμένοι είμαστε από την πρώτη ημέρα που μπήκαμε στο μνημόνιο. Έχουμε υποστεί μείωση προσωπικού από μετατάξεις και απολύσεις, μας έχουν εξαθλιώσει οικονομικά και εργασιακά, τώρα μας απειλούν και με απολύσεις».

Οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό και τραμ, που πραγματοποιούν στάση εργασίας μέχρι τις 16.00, συνεδριάζουν αυτή την ώρα προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.  Αργά το μεσημέρι και οι εργαζόμενοι στο μετρό θα αποφασίσουν για τη στάση που θα τηρήσουν.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ Βασίλης Σταθούσης, καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις και απειλές από την πλευρά της κυβέρνησης και μιλά επίσης για τον «βίαιο τρόπο με τον οποίο επιχειρείται η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των ελεύθερων διαπραγματεύσεων».

Ο κ. Σταθούσης προτείνει να υπάρξει μια «εκεχειρία» τριών μηνών, ώστε να τεθούν στο τραπέζι του διαλόγου τόσο τα προβλήματα των συγκοινωνιών όσο και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προσέφυγε και σήμερα κατά των κινητοποιήσεων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή