Formula 1: Μέσα ο Λόου - έξω ο Μπρον στη Μercedes;

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013 19:45
EPA/ALY SONG / POOL

Κινδυνεύει άμεσα η θέση το Ρος Μπρον στη Mcercedes, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα.

A- A A+

Μεταγραφικός αναβρασμός επικρατεί τις δύο τελευταίες ημέρες στη Mercedes. Mετά την ανακοίνωση της συνεργασίας με τον Τότο Γουλφ, γερμανικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Πάντι Λόου βρίσκεται πολύ κοντά να διαβεί το κατώφλι των εγκαταστάσεων στο Μπράκλεϊ.

Ο 50χρονος Λόου είναι ο τεχνικός διευθυντής της McLaren Mercedes και βρίσκεται στην ομάδα του Γουόκινγκ εδώ και δύο δεκαετίες. Σε αυτόν πιστώνονται οι τρεις παγκόσμιοι τίτλοι, οι δύο του Μίκα Χάκινεν (1998,1999) και ο ένας του Λιούις Χάμιλτον (το 2008).

Το τελευταίο ωστόσο, 24ωρο οργιάζουν οι φήμες πως έχει ήδη συμφωνήσει με τα «ασημένια βέλη» και θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με το Λιούις Χάμιλτον. Είναι, άλλωστε, κοινό μυστικό πως ο νέος επικεφαλής της Mercedes Benz Motorsport, Τότο Γουλφ, ήθελε να συνεργαστεί μαζί του εδώ και αρκετό καιρό και του είχε κάνει πρόταση να μεταπηδήσει στη Williams, όταν ακόμη ο 41χρονος Αυστριακός ανήκε στο δυναμικό της.

Η πρόθεση του Γουλφ δεν άλλαξε ακόμη και τώρα που πήγε στη Mercedes και για αυτόν τον λόγο προσπαθεί για μία ακόμη φορά να πάρει μαζί του τον 50χρονο Βρετανό. Η άφιξη ωστόσο, του Λόου στη γερμανική ομάδα περιπλέκει το ρόλο του Ρος Μπρον και δημιουργεί ερωτηματικά για το μέλλον του στο Μπράκλεϊ.

Σύμφωνα με το BBC, η θέση του κινδυνεύει άμεσα καθώς η Mercedes επιθυμεί να τον αντικαταστήσει με τον 50χρονο Βρετανό. Κατά πάσα πιθανότητα η νέα οργανωτική δομή στα «ασημένια βέλη» θέλει τον Γουλφ επικεφαλής της ομάδας και τον Λόου υπεύθυνο για το αθλητικό και τεχνικό κομμάτι.

Ο Τότο Γουλφ έσπευσε, από την πλευρά του, να διαψεύσει αυτές τις φήμες λέγοντας χαρακτηριστικά πως ελπίζει να παραμείνει ο Μπρον στην ομάδα. «Θαυμάζω το τι έχει καταφέρει ο Ρος, αλλά χρειαζόταν να καταλάβω τη δομή και το τι έχει κάνει. Σε αυτό το επίπεδο, θα ήταν κουτό να αρχίσω να μιλάω για αντικατάσταση κάποιου. Αυτές είναι φήμες που διοχετεύονται από μία μερίδα του Τύπου», δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ για τον Λόου υπογράμμισε: «Νομίζω ότι είναι αναγνωρισμένη η αξία του με τη McLaren εδώ και 15-20 χρόνια. Στη Formula 1 ανέκαθεν υπήρχαν φήμες για πολλούς».

Αν πάντως ισχύει το δημοσίευμα του BBC, τότε δεν αποκλείεται πολύ σύντομα ο Μπρον να εγκαταλείψει τη Mercedes και μαζί του ο Νικ Φράι. Τα δύο αυτά κορυφαία στελέχη το 2009 έσωσαν την ομάδα που είχε απομείνει, μετά την αποχώρηση της Honda από τη Formula 1 και την έφτασαν στην κορυφή, κατακτώντας το παγκόσμιο πρωτάθλημα με το όνομα Brawn GP. Σε αυτή τη… μαγιά στηρίχθηκε στη συνέχεια η Mercedes για να δημιουργήσει το 2010 τη δική της ομάδα, χωρίς ωστόσο τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις