Καλιφόρνια : Κερδίζει ο Σβαρτσενέγκερ σύμφωνα με τα exit polls

Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2003 07:02
UPD:07:08
A- A A+

Ο ηθοποιός και υποψήφιος για τη θέση του κυβερνήτη της πολιτείας της Καλιφόρνια, Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, εκλέγεται στο αξίωμα αυτό, σύμφωνα με τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων έξω από τις κάλπες (exit polls), που μετέδωσαν τα περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα.

Τα δίκτυα CNN, ABC, NBC τόνισαν, πως η πλειοψηφία των κατοίκων της Καλιφόρνια ψήφισε «ναί» στην ερώτηση για την ανάκληση του νυν κυβερνήτη Γκρέι Ντέιβις και επέλεξαν στη συνέχεια στη θέση του τον ηθοποιό, γνωστό για τον ρόλο του στην ταινία «Εξολοθρευτής».

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία από την καταμέτρηση του 1,63% των ψηφοδελτίων από τη Γραμματεία της Πολιτείας (οιωνεί υπουργείο Εσωτερικών της Καλιφόρνια), το 63,4% των ψηφοφόρων εκφράσθηκαν υπέρ της ανάκλησης του Ντέιβις, έναντι του 36,6%, που διαφωνεί με την απομάκρυνσή του. Τα εκλογικά τμήματα έκλεισαν στις 06:00', ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του CNN, το 42% των γυναικών ψήφισε υπέρ του Σβαρτσενέγκερ, έναντι του 37% που ψήφισε υπέρ του νυν αντικυβερνήτη Κρους Μπουσταμάντε.

Κατά το ίδιο δίκτυο, πάνω από 10 εκατ. ψηφοφόροι, από τους 15 εκατ. εγγεγραμμένους, ψήφισαν στις χθεσινές εκλογές. Η προσέλευση στις κάλπες ήταν κατά 30% αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές για την ανάδειξη κυβερνήτη στην Καλιφόρνια τον Νοέμβριο του 2002, προσθέτει το δίκτυο.

Το επιτελείο του ηθοποιού, έχει αρχίσει από ώρα να γιοτράζει τη νίκη του, ήδη πριν τον κλείσιμο των εκλογικών κέντρων. Σε μία κατάσταση γιορτής, με μπουκάλια σαμπάνιας έτοιμα να ανοίξουν, η προεκλογική ομάδα του Σβαρτσενέγκερ διατελούσε εν πλήρει θυμηδία σε πολυτελές ξενοδοχείο του Λος Αντζελες, το Luxury Plaza, το ίδιο στο οποίο ο Ρόναλντ Ρίγκαν είχε γιορτάσει τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές το 1980.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή