Formula 1: Μένει στη Red Bull ο Μπουεμί

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013 17:15
TORO ROSSO/PETER FOX

Και το 2013 ο 24χρονος ελβετός πιλότος θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην RBR.

A- A A+

Στη Red Bull θα παραμένει για έναν ακόμη χρόνο ο Σεμπαστιέν Μπουεμί. Ο 24χρονος ελβετός πιλότος ανανέωσε τη συνεργασία του με την αυστριακή ομάδα και θα εξακολουθήσει να εκτελεί χρέη δοκιμαστή και αναπληρωματικού οδηγού.

Αυτόν τον ρόλο είχε και πέρυσι μετά την απομάκρυνσή του, στα τέλη του 2011, από την Scuderia Toro Rosso, θυγατρική της Red Bull. Στην ομάδα της Φαένζα αγωνιζόταν την περίοδο 2009-2011, μέχρι δηλαδή, να χάσει τη θέση του και να μείνει χωρίς επαγγελματική στέγη. Μετά την αδυναμία του να βρει ομάδα πέρυσι, αποδέχθηκε την πρόταση της Red Bull να αναλάβει καθήκοντα δοκιμαστή και αναπληρωματικού πιλότου σε αυτή.

Ο ίδιος δήλωσε χαρούμενος για την παραμονή του στη Red Bull, αλλά δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι στόχος του είναι να βρει ξανά θέση πιλότου.

«Τους γνωρίζω όλους καλά στη Red Bull και είναι θετικό το γεγονός ότι παραμένω στην ομάδα για μία ακόμη χρονιά. Σίγουρα, ο στόχος μου είναι να επιστρέψω στους αγώνες, αλλά ακόμη εξακολουθώ να μαθαίνω από την δουλειά που κάνω στην ομάδα. Συνδράμω στην εξέλιξη του μονοθέσιου και προσφέρω τις απαραίτητες πληροφορίες κατά την διάρκεια της σεζόν, τόσο στο εργοστάσιο όσο και στους αγώνες», δήλωσε ο Σεμπαστιέν Μπουεμί.

Το όνομά του πάντως, είχε ακουστεί έντονα για τη δεύτερη θέση στη Force India, αλλά στις αρχές του μήνα πληροφορήθηκε ότι τελικά απορρίφθηκε από την ομάδα του Βιτζάι Μαλάια.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις