Πρώτες ματιές στο BlackBerry Z10

Συσκευή αφής
Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013 15:44

Το BlackBerry Z10 θα είναι μία συσκευή με οθόνη αφής, η οποία εμφανισιακά θυμίζει κάπως το iPhone 5.

A- A A+

Πληροφορίες για την επερχόμενη συσκευή, BlackBerry Z10, με το νέο λειτουργικό της RIM, Blackberry 10, διέρρευσαν σε ιστοσελίδες του ειδικού Τύπου.

Όπως φαίνεται, το BlackBerry Z10 θα είναι μία συσκευή με οθόνη αφής, η οποία εμφανισιακά θυμίζει κάπως το iPhone 5. Φαίνεται πως θα υπάρχει κάποια λειτουργία φωνητικού ελέγχου στο BlackBerry 10, στα πρότυπα του Siri της Apple, η οποία θα είναι ωστόσο, κατά πάσα πιθανότητα, ταχύτερη.

Το Ζ10 διαθέτει οθόνη 4,2 ιντσών, με θύρες HDMI και USB στην αριστερή πλευρά. Το κουμπί ενεργοποίησης βρίσκεται στο πάνω μέρος, ενώ η συσκευή διαθέτει και NFC (Near Field Communication, πρόκειται για το θεωρούμενο ως ένα από τα επικρατέστερα  χαρακτηριστικά των επερχομένων φορητών συσκευών, καθώς θα επιτρέπει τη μετατροπή των smartphones σε «ψηφιακά πορτοφόλια», δίνοντας τη δυνατότητα πληρωμών μέσω μίας απλής χειρονομίας με το smartphone).

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε, επιδείχτηκαν επίσης και οδηγίες όσον αφορά τις χειρονομίες που χρησιμοποιούνται για τον χειρισμό της συσκευής.

Το BlackBerry Z10 και το λειτουργικό Blackberry 10 θεωρούνται ως το μεγάλο «στοίχημα» για την δυναμική επιστροφή της RIM (Research In Motion), η οποία τα τελευταία χρόνια έχει δει το μερίδιο αγοράς της να μειώνεται, λόγω της «επέλασης» ανταγωνιστικών smartphones.

Η τιμή στην οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει το BlackBerry Z10 είναι τα 199 δολάρια, αν και έχουν κυκλοφορήσει φήμες πως θα εμφανιστεί στην αγορά σε ακόμα χαμηλότερη τιμή. Το event της επίσημης παρουσίας της συσκευής είναι προγραμματισμένο για τις 30 Ιανουαρίου.

Προτεινόμενα για εσάς