Χόλμπρουγκ και Κούσνερ ζήτησαν την παραμονή των αμερικανικών στρατευμάτων στα Βαλκάνια

Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2003 11:09
UPD:11:14
A- A A+

Tην παραμονή των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και ειδικότερα στη περιοχή του Κοσόβου ζήτησαν οι διπλωμάτες Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και Μπέρναρντ Κουσνερ, οι οποίοι έχουν διακριθεί για τις ειρηνευτικές τους προσπάθειες στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Οι δύο διπλωμάτες πραγματοποίησαν πενθήμερη επίσκεψη στο Κόσοβο, κατά τη διάρκεια της οποίας συνέστησαν και στην Ευρώπη να μην αποσύρει την προσοχή της από τα Βαλκάνια και να πιέσει για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων στην περιοχή.

Η έκκληση των δύο διπλωματών έρχεται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η κατάσταση στο Ιράκ χειροτερεύει όλο και περισσότερο, όπως και η μεταπολεμική κατάσταση στο Αφγανιστάν, ενώ επιδεινώνεται και σύγκρουση Ισραηλινών-Παλαιστινίων, με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να αποσύρουν σταδιακά το ενδιαφέρον τους από την Ευρώπη και ειδικά τα Βαλκάνια.

Ο κ. Χόλμπρουκ χαρακτήρισε συμβολική την παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων –έστω και περιορισμένης δύναμης- στην περιοχή, και συμπλήρωσε ότι πιθανή αποχώρησή τους από το Κόσοβο θα οδηγήσει σε πολλαπλασιασμό των επιθέσεων εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή