Άλλη μία μέρα ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό

Στάσεις εργασίας σε ΗΣΑΠ, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ
Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013 07:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Στο χορό των κινητποιήσεων και οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

A- A A+

Άλλη μία μέρα ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό σήμερα, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους παρά το γεγονός ότι κρίθηκαν παράνομες μετά την προσφυγή της ΣΤΑΣΥ Α.Ε..

Ακινητοποιημένοι καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας θα μείνουν και πάλι οι συρμοί του μετρό, ενώ στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της Αθήνας που τραβούν χειρόφρενο από τις 11.00 έως τις 16.00. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία  έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας και την Πέμπτη από τις 11.00 έως τις 17.00.

Στάσεις εργασίας και σε ηλεκτρικό - τραμ, από τις 12.00 έως τις 16.00. 

Χθες, μετά από προσφυγή της ΣΤΑΣΥ το δικαστήριο έκρινε παράνομες τις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς για τις δύο πρώτες ημέρες της εβδομάδας, ωστόσο ο αντιπρόεδρος του ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνας). Σπύρος Ρεβύθης, σε δηλώσεις του στο naftemporiki.gr, αφού υποστήριξε πως δεν είχε παραλάβει τη δικαστική απόφαση, τόνισε πως η απόφαση του Σωματείου για την απεργία ισχύει.

Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προσέφυγε εκ νέου στη Δικαιοσύνη κατά των κινητιποιήσεων και σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον οι εργαζόμενοι εμμείνουν στη στάση τους, είναι ορατό το ενδεχόμενο της επίταξης.

«Στον αγώνα μας έχουμε τη συμπαράσταση από εκπροσώπους 150 και πάνω σωματείων τόσο από το δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα. Η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της και τις επιλογές της βιάζει το λαό», απαντούν οι εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν και σήμερα στο αμαξοστάσιο Σεπολίων.

Στις 12.00 εργαζόμενοι στις συγκοινωνιακές εταιρείες και τον σιδηρόδρομο πραγματοποιούν σύσκεψη στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, για τη δημιουργία ενιαίου απεργιακού μετώπου.

Την ίδια ώρα, μαίνεται η κόντρα συνδικαλιστών - υπουργείου με αφορμή τα στοιχεία της ΣΤΑΣΥ που δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι πληρώνονται κανονικά.

Κ. Χατζηδάκης: Υπάρχουν όροι και όρια στην απεργία

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, για τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στο μετρό.

«Ενώ για μέρες δεν λειτουργούσαν και δεν λειτουργούν το μετρό, ο ηλεκτρικός και το τραμ, την ίδια στιγμή από τα στοιχεία τα οποία μου έδωσε σήμερα (σ.σ. τη Δευτέρα) η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για την περασμένη εβδομάδα, προκύπτει ότι μόνο μία μειοψηφία των εργαζομένων απεργεί και η πλειοψηφία πληρώνεται», παρατήρησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης και διεμήνυσε πως «αυτό θα ελεγχθεί».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή