Σε λειτουργία οι υπηρεσίες αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας

Καταγγελίες όλο το 24ωρο στον τηλεφωνικό αριθμό 11414
Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 18:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Σκοπός είναι η ουσιαστική και αποτελεσματική καταπολέμηση της βίας που εκδηλώνεται κατά μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων με ρατσιστικά κίνητρα και υπόβαθρο.

A- A A+

Δύο τμήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και 68 Γραφεία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας ιδρύονται σε όλη τη χώρα με πρωτοβουλία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

YOUTUBE

ΕΛΑΣ: Παρουσίαση Υπηρεσιών Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας

Σκοπός είναι η ουσιαστική και αποτελεσματική καταπολέμηση της βίας που εκδηλώνεται κατά μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων με ρατσιστικά κίνητρα και υπόβαθρο.

Οι υπηρεσίες αυτές, μεταξύ άλλων, θα παρεμβαίνουν αυτεπάγγελτα ή ύστερα από υποβολή σχετικής έγκλησης, μήνυσης ή καταγγελίας στη διερεύνηση και δίωξη εγκλημάτων που αφορούν στη διάπραξη αδικημάτων ή στην εκδήλωση ενεργειών που μπορεί να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία σε βάρος προσώπων ή ομάδας προσώπων λόγω της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, των γενεαλογικών καταβολών και της εθνικής ή εθνοτικής τους καταγωγής.

Επιπλέον θα επιτηρούν τους χώρους και τις περιοχές στις οποίες υπάρχει ενδεχόμενος κίνδυνος εκδήλωσης ρατσιστικών επιθέσεων και θα τηρούν ειδικό αρχείο καταγραφής των περιστατικών ρατσιστικής βίας που έχουν επιληφθεί.

YOUTUBE

ΕΛΑΣ: Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας

Οι υπηρεσίες θα πρέπει ακόμα να αναφέρουν άμεσα στον αρμόδιο Εισαγγελέα κάθε υπόθεση ρατσιστικής βίας που επιλαμβάνονται προανακριτικά ενώ σε σοβαρές περιπτώσεις θα ενημερώνουν παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών και τις προξενικές αρχές των χωρών προέλευσης των θυμάτων των επιθέσεων.

Ο τηλεφωνικός αριθμός κλήσης 11414  δέχεται καταγγελίες για περιστατικά ρατσιστικής βίας όλο το 24ώρο, ενώ παράλληλα ηλεκτρονική φόρμα καταγγελιών υπάρχει στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή