Formula 1: Ο Γουλφ στη Mercedes

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 16:09
WILLIAMS/GLENN DUNBAR
A- A A+

Μεταγραφικός αναβρασμός υπάρχει αυτή την περίοδο στις ομάδες της Formula 1, λίγο πριν τις παρουσιάσεις των νέων τους μονοθέσιων και την έναρξη των πρώτων χειμερινών δοκιμών. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Williams, ο Τότο Γουλφ λύνει τη συνεργασία του με τη βρετανική ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του στη Mercedes.

Στην ουσία ο Γουλφ αντικαθιστά τον πρώην αγωνιστικό διευθυντή των Γερμανών, Νόρμπερτ Χάουγκ και αναλαμβάνει όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες της Mercedes. Το έργο του ωστόσο, θα είναι δύσκολο καθώς καλείται να καταφέρει ό,τι δεν πέτυχε ο προκάτοχός του από το 2010 και έπειτα. Την περίοδο, δηλαδή, που η Mercedes απέκτησε τη δική της ομάδα στην Formula 1.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την γερμανική εταιρεία, τόσο ο Γουλφ όσο και ο Νίκι Λάουντα που κατέχει θέση μη εκτελεστικού προέδρου στη Mercedes, θα γίνουν μέτοχοι στην ομάδα.

Αυτό βέβαια περιπλέκει την κατάσταση αναφορικά με τον Γουλφ, ο οποίος κατέχει μερίδιο μετοχών στην Williams από το 2009, το οποίο και διατηρεί, παρά τη συμφωνία του με τα «ασημένια βέλη».

Ο ίδιος δήλωσε ενθουσιασμένος για τη νέα ευκαιρία που του δίνεται ενώ ξεκαθάρισε ότι η αποχώρησή του από την Williams έγινε σε καλό κλίμα. «Η Mercedes είναι μία από τις πιο σημαντικές ομάδες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό παγκοσμίως. Ανυπομονώ για αυτή την πρόκληση, και παράλληλα με την προετοιμασία για μία επιτυχημένη αγωνιστική χρονιά, θα ήθελα να επικεντρωθώ στην προώθηση νέων ταλέντων. Η αποχώρησή μου από την Williams έγινε σε καλό κλίμα, θα μου λείψει η ομάδα και οι φίλοι που έκανα εκεί. Θα ήθελα να ευχηθώ στον Φρανκ και σε όλους ό,τι καλύτερο για το μέλλον».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις