«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα δημοσιονομικά μέτρα»

Να ξεπλοκάρουν τα μεγάλα έργα και να αναλάβουν πρωτοβουλίες οι επιχειρηματίες
Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 15:43
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

A- A A+

«Η ελληνική κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχει άλλα δημοσιονομικά μέτρα», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφορικά με την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ, μετά από τη συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Οπως είπε, «δεν είναι δεσμευτικές οι εκθέσεις. Δεσμευτική είναι η δανειακή σύμβαση».

«Η μάχη πρέπει να δοθεί στο μέτωπο των δημοσιονομικών και στο μέτωπο των εσόδων, όπως έχουμε προγραμματίσει. Έχουμε τη νομοθεσία και τους μηχανισμούς», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, «έχει πλέον ακυρωθεί ο νομισματικός κίνδυνος και ο έλληνας πολίτης πρέπει να νιώσει ότι κάτι αλλάζει». Για το Κίνημα, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, δύο είναι οι μεγάλοι στόχοι: η ρευστότητα και η απασχόληση, και για να επιτευχθούν πρέπει να γίνει φιλικό το επενδυτικό κλίμα.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να ξεπλοκαριστούν τα μεγάλα έργα και ζήτησε από τον επιχειρηματικό κόσμο να αναλάβει πρωτοβουλίες και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών. Ζήτησε επίσης τη μετατροπή του ΕΣΠΑ σε «ΕΣΠΑ Κρίσης» και σημείωσε ότι το 2013 και ιδιαίτερα το πρώτο εξάμηνο θα είναι καθοριστικό για την πορεία της χώρας.

Σχετικά με το σχέδιο νόμου για τον νέο Αγορανομικό Κώδικα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Είμαστε υπέρ της διαβούλευσης και της επίτευξης συμφωνίας με τους παραγωγικούς φορείς. Θεωρούμε ότι πρέπει να είναι ενισχυμένος ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να ανοίξει μέτωπο αλλά να βρεθεί μια λύση, με τρόπο αποδοτικό και αποτελεσματικό, για τη λειτουργία της αγοράς».

Όσον αφορά την έξαρση των κρουσμάτων βίας ο κ. Βενιζέλος παρατήρησε ότι υπάρχει μια αδικαιολόγητη κλιμάκωση και ανέφερε ότι σκοτεινοί κύκλοι δεν θέλουν να δουν την Ελλάδα να αλλάζει κατεύθυνση. Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «χρειάζεται κοινωνική καταδίκη και αποτελεσματική λειτουργία του κρατικού μηχανισμού».

ΔΗΜΑΡ: Η κοινωνία δεν αντέχει πρόσθετα μέτρα

«Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει κανένα πρόσθετο επιβαρυντικό μέτρο», επισήμανε από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή σχετικά σενάρια.

Όπως τονίζει η ΔΗΜΑΡ, η προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία, σε συνδυασμό με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την εξάλειψη της σπάταλης στις κρατικές δαπάνες, είναι ο μόνος δρόμος για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή