Formula 1: Διαζύγιο μεταξύ Marussia - Γκλοκ

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 13:02
MARUSSIA F1/GLENN DUNBAR
A- A A+

Οι δρόμοι της Marussia και του Τίμο Γκλοκ χώρισαν παρά το γεγονός ότι ο Γερμανός είχε συμβόλαιο με την ομάδα μέχρι το 2014. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ρωσική εταιρεία το διαζύγιο ήταν συναινετικό και έχει άμεση ισχύ.

«Ο Τίμο συνέβαλε σημαντικά στην ομάδα μας αυτά τα τρία χρόνια, βοηθώντας μας να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Είναι εξαιρετικός πιλότος και από τους πιο δημοφιλείς στην ομάδα. Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία του στη λήψη αυτής της απόφασης, ιδίως από τη στιγμή που είχε συμβόλαιο εν ισχύ. Του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το μέλλον και θα ήθελα να συγχαρώ την επόμενη ομάδα που θα χαίρει των υπηρεσιών ενός τόσο ανταγωνιστικού, έμπειρου και επαγγελματία πιλότου», δήλωσε ο Τζον Μπουθ, επικεφαλής της Marussia.

Ο Γκλοκ μετράει τρία χρόνια συνεργασίας με την ρωσική ομάδα, συμμετέχοντας σε 55 GP με το μονοθέσιο της. Η καλύτερη θέση σε αγώνα που κατάφερε να κατακτήσει αυτό το χρονικό διάστημα ήταν η 12η φέτος, στη Σιγκαπούρη.

«Πέρασα τρία εξαιρετικά χρόνια στη Μarussia, κατά την διάρκεια των οποίων, είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω ενεργά στην κατασκευή και εξέλιξη της ομάδας κατά την προσπάθειά της να επιτύχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Αν και αυτός δεν ήταν ο δρόμος που επιθυμούσα να πάρω, είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για το τι επιφυλάσσει το μέλλον σε ό,τι αφορά στην καριέρα μου και ελπίζω να μπορώ να το σχολιάσω αυτό πολύ σύντομα», δήλωσε ο γερμανός πιλότος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Marussia, μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει γνωστό το όνομα του πιλότου που θα αντικαταστήσει τον Γκλοκ και θα είναι ο νέος teammate του Μαξ Τσίλτον.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ρωσική ομάδα έχασε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς πέρυσι την δέκατη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών από την Caterham, γεγονός που είχε άμεσο αντίκτυπο στα φετινά της έσοδα.

Η αποτυχία κατάληψης της δέκατης θέσης και μη υπογραφή της Συμφωνίας Ομονοίας με τον Μπέρνι Εκλεστοουν, έκαναν επιτακτική την ανάγκη προσθήκης ενός πιλότου που θα έφερνε χρήματα την ομάδα. Από τη στιγμή που ο Πικ έχει ήδη ανακοινωθεί για εφέτος, ο... κλήρος έπεσε στον Γκλοκ, ο οποίος αμειβόταν με τρία εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις