Δύσκολη νίκη ο Παναθηναϊκός

Με 11 νίκες έκλεισαν τον πρώτο γύρο οι «πράσινοι»
Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013 18:46
ICON PRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Μάχη για το καλάθι ανάμεσα σε Σχορτσιανίτη και Παπαδόπουλο.

A- A A+

Τραγικός ο Παναθηναϊκός στο φινάλε του πρώτου γύρου, παρ' όλα αυτά νίκησε τον ΠΑΟΚ με 71-61.

Πέντε ημέρες πριν την αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης για το top 16 της Ευρωλίγκας οι «πράσινοι» προβλημάτισαν πάρα πολύ με την εμφάνισή τους.

Παρ΄ όλα αυτά και χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη νίκησαν με 71-61 κι έκλεισαν με 11 νίκες τον πρώτο γύρο (ισοβαθμούν με τον Ολυμπιακό που παίζει αύριο με τον Απόλλωνα Πάτρας και είναι δεύτεροι)  ενώ ο ΠΑΟΚ γνώρισε την 4η ήττα του.

Κατά την προσφιλή του τακτική ο Παναθηναϊκός στηρίχτηκε σε ένα ακόμη ματς στα εύστοχα σουτ τριών πόντων που επιχείρησαν οι παίκτες του σε κρίσιμα σημεία του αγώνα (Μπράμος και Ματσιούλις πέτυχαν 6 συνολικά).

Από την αρχή του ματς ο ΠΑΟΚ έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό και μέχρι το 17΄ είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα.

Στα τελευταία τρία λεπτά της δεύτερης περιόδου οι «πράσινοι» έσφιξαν την άμυνά τους και με τρίποντο του Μπράμος ακριβώς στην εκπνοή κατάφεραν να ισοφαρίσουν (35-35).

Νωρίτερα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε πάρει προβάδισμα 8 πόντων (20-12) και στη συνέχεια 9 (31-22), αλλά δεν κατάφερε να μπει με προβάδισμα στ' αποδυτήρια.

Προβάδισμα 8 πόντων πήρε το «τριφύλλι» στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ωστόσο, η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά πήρε και  προβάδισμα ενός πόντου (51-50) με το τέλος του δεκάλεπτου.

Πέντε  λεπτά πριν τη λήξη δύο καθοριστικά τρίποντα από Καπόνο και Ματσιούλις «καθάρισαν» τα πράγματα σε ό,τι αφορούσε το νικητή της αναμέτρησης.

Ο Ματσιούλις με 15 πόντους και ο Μπράμος με 12 ήταν οι κορυφαίοι του Παναθηναϊκού.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις