Δύο τελετές ορκωμοσίας για τον Ομπάμα

Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013 09:54
REUTERS/JONATHAN ERNST

Φαντασμαγορική συναυλία για τα παιδιά και τις οικογένειες στρατιωτικών πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ εν όψει της ορκωμοσίας του Μπάρακ Ομπάμα για τη δεύτερη θητεία του στην προεδρία των ΗΠΑ.

A- A A+

Σήμερα ξεκινά επισήμως η δεύτερη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ, με την ιδιωτική τελετή ορκωμοσίας του στον Λευκό Οίκο υπό την περιορισμένη παρουσία μέσων ενημέρωσης.

REUTERS

Τη Δευτέρα θα ακολουθήσει η δημόσια ορκωμοσία του, ενώπιον πλήθους Αμερικανών, έξω από το Καπιτώλιο με την πατροπαράδοτη λαμπρότητα και τις μεγαλειώδεις εκδηλώσεις.

Στην πραγματικότητα η σημερινή ορκωμοσία είναι αυτή που έχει ισχύ, καθώς το αμερικανικό Σύνταγμα υπαγορεύει ο πρόεδρος να ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου.

Για την αυριανή τελετή έχουν κινητοποιηθεί δεκάδες χιλιάδες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας. Ο Ομπάμα θα απευθυνθεί στους πολίτες που αναμένεται να συρρεύσουν στο Καπιτώλιο, παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς κελσίου.

REUTERS

Κατά τη διάρκεια της ιστορικής πρώτης ορκωμοσίας του Ομπάμα τον Ιανουάριο του 2009, σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να δουν τον πρώτο αφροαμερικανό πρόεδρο να αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας.

Φέτος, οι διοργανωτές αναμένουν περίπου το μισό ή το ένα τρίτο του αριθμού αυτού.

Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΜΠΕ
 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή