Κορυφαίοι για το 2012 Φιλιππίδης και Κυριακοπούλου

Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013 22:10
EUROKINISSI/ΑP PHOTO/DAVID J. PHILLIP
A- A A+

Στη ψηφορία που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ ο κόσμος έδειξε την προτίμησή του στους δύο αθλητές του επί κοντώ. Ο 7ος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου και η «χάλκινη» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι, στο ίδιο αγώνισμα, έλαβαν τις περισσότερες ψήφους. Ο Κώστας Φιλιππίδης (ΓΣ Βόλου), το 19.8 % της προτίμησης του κοινού, ενώ η Νικόλ Κυριακοπούλου το 23.2%.

«Είναι μια σημαντική διάκριση για μένα, γιατί ανταμείβει την προσπάθεια που κάνω. Το 2012 ήταν μια γεμάτη χρονιά με πολλές εμπειρίες. Στη διάρκεια της κατάφερα να βελτιώσω το ρεκόρ τόσο στον κλειστό, όσο και στον ανοιχτό όπου ανέβηκα το…σκαλοπάτι του 5,80 μέτρα. Παράλληλα πήρα πολλά μαθήματα, τα οποία θα μου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στο μέλλον. Νομίζω πως πλέον έχω ωριμάσει ακόμη περισσότερο, σε όλα τα επίπεδα», είπε ο Κώστας Φιλιππίδης.

Η αθλήτρια του ΑΟ Μεγάρων τόνισε από την πλευρά της: «Είμαι πολύ χαρούμενη που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά επιλέγομαι κορυφαία αθλήτρια. Ευχαριστώ όλους όσοι με επέλεξαν. Αναμφίβολα το σημαντικότερο γεγονός για μένα ήταν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι. Κατέκτησα το πρώτο μου μετάλλιο και αυτό έχει μεγάλη σημασία για μένα. Από εδώ και πέρα πάμε για άλλα. Εννοείται πως οι στόχοι είναι υψηλοί. Πάντα κυνηγάω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ο επίσης 7ος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, στον ακοντισμό, Σπύρος Λεμπέσης (ΜΕΑΣ Τρίτων) κατέλαβε την δεύτερη θέση στην ψηφοφορία, ενώ τρίτος ήταν ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΕΑ Ρεθυμνιακού).  Στις γυναίκες δεύτερη ήταν η Νίκη Πανέττα (ΑΟ Μεγάρων), που κατέλαβε την έκτη θέση στο τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι και στην τρίτη η Τόνια Στεργίου που ξεπέρασε τα 1.93 μ. στον προκριματικού του ύψους στο Λονδίνο και κατέλαβε την 13η θέση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις