Φ. Κουβέλης: Επιβεβλημένη η διερεύνηση των σκανδάλων

Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013 17:51
ICON PRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης

A- A A+

«Η αντιμετώπιση και η διερεύνηση των σκανδάλων είναι αναγκαία και επιβεβλημένη», αναφέρει ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στη Realnews σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ. Εκτιμά ότι είναι διαφορετικό ζήτημα οι πολιτικές ευθύνες και πως «η προκαταρκτική εξέταση μπορεί και πρέπει να ερευνήσει χωρίς περιορισμούς την όλη υπόθεση».


Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αφήνει αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τα διαδικαστικά θέματα που ανέδειξε στη συζήτηση στη Βουλή λέγοντας ότι επένδυσε σε αυτά για να έχει κομματικά οφέλη. Παραδέχεται πάντως πως «η καλπολογία και οι αντιπαραθέσεις για τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί στη Βουλή, όντως δεν τιμούν το πολιτικό σύστημα και την ουσία της πολιτικής».


Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη υπάρχει θέμα συντονισμού της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σημειώνει επίσης ότι το κόμμα θα συνεχίσει να διαφοροποιείται αν εξακολουθήσουν να υπάρχουν μείζονες διαφορές σε ορισμένα θέματα.


Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα εάν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται: «Να συνεργαστούμε με το ΣΥΡΙΖΑ με ποιο πολιτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, με ποια πολιτική διαφορετική από αυτή που ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ για την παραμονή στο ευρώ, με ποιά μεταρρυθμιστική πολιτική;".


Ο κ. Κουβέλης υπογραμμίζει τέλος ότι πρέπει να υλοποιηθούν όσα προβλέπονται στην προγραμματική συμφωνία των τριών κυβερνητικών εταίρων ενώ σε ότι άφορα το κοινωνικό δίκτυ προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες προτείνει άμεση αναπροσαρμογή των πόρων του ΕΣΠΑ για δράσεις κοινωφελούς εργασίας, απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και κατάρτισης.
 

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή