Έγκλημα και τιμωρία στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός έχασε ένα δικό του παιχνίδι και μπήκε σε περιπέτειες
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013 23:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ

Ο Bαγγέλης Μάντζαρης παίκτης του Ολυμπιακού (δεξιά) και ο Daniel Hackett παίκτης της Σιένα (αριστερά) διεκδικούν την μπάλα κατά τη διάρκεια αγώνα στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

A- A A+

Επώδυνη ήττα που τον μπλέκει σε περιπέτειες όσον αφορά το μέλλον του στην Ευρωλίγκα γνώρισε ο Ολυμπιακλός από τη Σιένα στο ΣΕΦ, με 74-72, σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική του «Top-16» (6ος 'όμιλος).

ICON

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν να προηγούνται με τρεις πόντους στα τελευταία 33΄΄, αλλά τότε άρχισαν τα... μαγικά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας: ο Λο αστόχησε σε λέι απ κάτω από το καλάθι σε επαναφορά του Σπανούλη, στη συνέχεια της φάσης ο Άντιτς έκανε φάουλ σε προσπάθεια τριών πόντων του Μπράουν, που ισοφάρισε με 3/3 βολές και στην τελευταία επίθεση του αγώνα ο Χάινς έχασε νέο λέι απ, με τον Μπράουν και πάλι να διαμορφώνει στον αιφνιδιασμό το τελικό αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 25-20, 36-38, 51-52, 72-74

Με τον Σερμαντίνι να ξεκινάει «ζεστός» στο πρώτο δεκάλεπτο (5 πόντοι., 3 ριμπάουντ, 2 τάπες) και τον «τρομοκράτη» Μπράουν εγκλωβισμένο στην άμυνα του Ολυμπιακού, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 8-2, φτάνοντας στο +8 (23-15) στο 9', αλλά σε ένα λεπτό δέχθηκαν 5 πόντους και η Σιένα κατέβασε τη διαφορά.

YOUTUBE

Η συνέχεια ήταν αντιστρόφως ανάλογη, καθώς η ομάδα της Τοσκάνης «διάβασε» το ματς, χαμήλωσε το σχήμα για να γίνει πιο ευέλικτη και πιεστική, ενώ με την ευστοχία της έξω από τα 6.75 δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα στην περιφερειακή άμυνα του αντίπαλου. Στο 17΄ οι Ιταλοί προηγήθηκαν 38-35 για να κλείσουν το ημίχρονο μπροστά, με 38-36.

Ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε στην άμυνα, βρήκε λύσεις και με ένα σερί  6-0 ξέφυγε ύστερα από ώρα με 4 πόντους  (65-61) στο 37'. Ο Χάκετ  ισοφάρισε  σε 67-67, δύο λεπτά πριν τη λήξη, αλλά ένα τρίποντο κι ένα δίποντο του Σπανούλη έκαναν το σκορ 72-67 και η νίκη φάνηκε να «χαμογελάει» στους Πειραιώτες.

Ατυχώς γι΄ αυτούς, όμως, το προβάδισμα λειτούργησε ως «υπνωτικό» καθώς λησμόνησαν πόσο ανταγωνιστική, σκληροτράχηλη και επίμονη ομάδα είναι η Σιένα. Το φινάλε ήταν εκείνο που προαναφέρθηκε, με τον Ολυμπιακό να θυμίζει ήρωα ελληνικής τραγωδίας και την αγωνιστική συμπεριφορά του να θυμίζει ερασιτεχνική ομάδα.

Μετά το πέρας του αγώνα οι γηπεδούχοι κατέθεσαν ένσταση, καθώς το  χρονόμετρο «κόλλησε» 10΄΄ πριν τη λήξη, την ώρα που η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Μπράουν για την τελευταία, νικητήρια για την ομάδα του επίθεση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις