ΗΠΑ : Κυρώσεις κατά της Συρίας

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2003 09:20
UPD:13:37
A- A A+

Την επιβολή κυρώσεων στη Συρία, αποφάσισε η επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής, με το αιτιολογικό ότι η Δαμασκός υποθάλπει την τρομοκρατία και προσπαθεί να αναπτύξει όπλα μαζικής καταστροφής.

Η απόφαση που ελήφθη με ψήφους 33 υπέρ και δύο αναμένεται τώρα να τεθεί προς ψήφιση στο Κογκρέσσο για να εφαρμοστεί. Την επιβολή νέων κυρώσεων στη Συρία υποστηρίζει και ο Λευκός Οίκος.

Η Συρία, που αρνείται τις κατηγορίες, έχει περιορισμένες εμπορικές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά οι νέες κυρώσεις θα απαγορεύσουν τις αμερικανικές επενδύσεις και θα επιβάλουν περιορισμούς στις εξαγωγές αμερικανικών προϊόντων στη Δαμασκό.

«Η Συρία πρέπει να αλλάξει πορεία και συμπεριφορά, και να σταματήσει να δίνει καταφύγιο σε τρομοκράτες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου,Σκοτ ΜακΛέλαν.

Η απόφαση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής, ακολούθησε την αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ εναντίον παλαιστινιακού καταυλισμού στο συριακό έδαφος το Σαββατοκύριακο, μία επιδρομή, που ο Αμερικανός πρόεδρος Τζωρτζ Μπους αρνήθηκε να καταδικάσει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή