Περικοπές δαπανών ή σταματούν οι πληρωμές, λένε οι Ρεπουμπλικάνοι

Ζητούν από τους Δημοκρατικούς στη Γερουσία να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013 20:52
REUTERS/KEVIN LAMARQUE

Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Τζον Μπένερ.

A- A A+

Την ανάγκη να μην υπάρξει καμία μακροπρόθεσμη αύξηση του ανώτατου ορίου ομοσπονδιακού δανεισμού των ΗΠΑ μέχρι η Γερουσία να ψηφίσει τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό επισήμανε ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ.

Πρόκειται για μέσο πίεσης προς την κυριαρχούμενη από τους Δημοκρατικούς Γερουσία, ώστε να δεχθεί τις περικοπές δαπανών τις οποίες προκρίνουν οι Ρεπουμπλικάνοι σαν αντιστάθμισμα της υψηλότερης φορολογίας στα υψηλά εισοδήματα.

Ο Μπένερ σημείωσε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα ακολουθήσουν στρατηγικές οι οποίες θα αναγκάσουν τη Γερουσία να αναμετρηθεί με το πρόβλημα των δαπανών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε δηλώσεις του στο ίδιο πνεύμα, ο επικεφαλής της ομάδας των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Έρικ Κάντορ σημείωσε ότι το κόμμα του είναι διατεθειμένο να υπερψηφίσει την επόμενη εβδομάδα μία τρίμηνη αύξηση του ανώτατου ορίου ομοσπονδιακού δανεισμού, σε αντάλλαγμα για μια θετική ψήφο των Δημοκρατικών για τον προϋπολογισμό στη Γερουσία.

«Εάν δεν καταφέρουμε να περάσουμε εγκρίνουμε προϋπολογισμό σε αυτό το διάστημα, τότε τα μέλη του Κογκρέσου και στα δύο σώματα θα σταματήσουν να πληρώνονται από τον αμερικανικό λαό. Χωρίς προϋπολογισμό, δεν θα υπάρχει αμοιβή», υπογράμμισε ο Κάντορ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή