Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Εισήγηση για παραπομπή 20 κατηγορουμένων

Στο Συμβούλιο Εφετών ο τελευταίος λόγος
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013 20:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού, πέρασε πριν λίγη ώρα, ο πρώην υπουργός ¶κης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά τη χθεσινή του πολύωρη απολογία στον ανακριτή. Ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας.

A- A A+

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων των 20 από τους 21 κατηγορούμενους στην υπόθεση του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου ζητά, με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, ο Εισαγγελέας Εφετών Παν. Καραγιάννης. Στην πρότασή του, που αριθμεί 350 σελίδες, ο Εισαγγελέας κρίνει ότι από το σύνολο των κατηγορουμένων στην υπόθεση που έχει ως κεντρικό κατηγορούμενο τον Τσοχατζόπουλο μόνο για έναν δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να παραπεμφθεί σε δίκη και εισηγείται να μην διατυπωθεί σε βάρος του κατηγορία. Οι υπόλοιποι θεωρεί ότι πρέπει να δικαστούν για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Την τελική κρίση για την παραπομπή των κατηγορουμένων θα έχει το Συμβούλιο Εφετών που με βούλευμα του θα αποφανθεί για την υπόθεση.
 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή