Στο ένδοξο δειλινό μιας ερωτικής συντέλειας

Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013 11:21

Η Πέμη Ζούνη και ο Κώστας Φιλίππογλου αναλαμβάνουν τη σκηνοθεσία και την ερμηνεία μίας «συντελειακής» σχέσης.

A- A A+

Ακροβατώντας στα όρια της ανθρώπινης φύσης, που ισορροπεί στο σκοτεινό μεταίχμιο του πιο ακραίου τρόμου και της πιο βαθιάς αγάπης, «όσο ζούμε, μπορούμε να ελπίζουμε σε μια επόμενη φορά…».

Το έργο «Historia de un amor ή Τα μυρμήγκια» του Θανάση Τριαρίδη,  παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο θέατρο Olvio, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Η Πέμη Ζούνη και ο Κώστας Φιλίππογλου αναλαμβάνουν τη σκηνοθεσία και την ερμηνεία μίας «συντελειακής» σχέσης, σε αυτήν τη σκληρή ιστορία για την αναζήτηση του έρωτα χωρίς όρια, που συνδυάζει ένα θρίλερ καταστροφής και μία περιπέτεια σπαρακτικού έρωτα, πίστης και θυσίας.

Με την απίστευτη αγριότητα του ανθρώπινου δεσμού

Σε ένα απομονωμένο σπίτι στο δάσος,  ένας πελάτης και μία πόρνη πολυτελείας, που ειδικεύεται σε σαδομαζοχιστικά «παιχνίδια», βρίσκονται παγιδευμένοι, δεμένοι στα κάγκελα του τεράστιου κρεβατιού, μετά από μία «απροσεξία». Και τότε, αρχίζει ο εφιάλτης τους, καθώς σε λίγο θα έρθουν τα μυρμήγκια του δάσους να τους κατασπαράξουν…

Στιγμιότυπο από την παράσταση.

Όσο ο χρόνος τους εξαντλείται, το μυστήριο κορυφώνεται. Ποιοι είναι οι δυο δεμένοι άνθρωποι, που ζουν τη συντέλεια του κόσμου; Γιατί μιλούν μεταξύ τους, σαν να είναι σύζυγοι;  Πόσο απέχουν η απόλυτη αγάπη και η πιο ακραία διαστροφή; Τί σημαίνει «ένδοξο δειλινό»; Μπορεί η φρίκη να προκαλέσει την ένωση των ανθρώπων; Και πώς θα είναι το τέλος τους; Απόλυτο; Ολοκληρωτικό; Γεμάτο με την απίστευτη αγριότητα του ανθρώπινου δεσμού;

Ταυτότητα παράστασης: σκηνοθεσία – ερμηνεία: Πέμη Ζούνη -  Κώστας Φιλίππογλου, σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης, κοστούμια: Μανώλης Γαλετάκης, φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη, μουσική: Θοδωρής Οικονόμου, φωτογραφίες: George Alexandrakis, Art work: Amarildo Topalis, βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Καμένου, παραγωγός: Ρούλα Νικολάου, παραγωγή: Fidelite Productions.

Πληροφορίες

Θέατρο Olvio, Ιεράς οδού 67 & Φαλαισίας 7 -  Βοτανικός (μετρό Κεραμεικός), τηλ.: 210 3414118 (16.00 - 20.00). Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη: 20:00, Παρασκευή και Σάββατο: 21:00, Κυριακή: 19:00. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 15 ευρώ, μειωμένο, σύλλογοι: 12 ευρώ, φοιτητικό, κάτοχοι κάρτας ΟΑΕΔ: 10 ευρώ,  ΑΜΕΑ και σπουδαστές σχολών θεάτρου: 7 ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς