Αλλαγή της φορολογικής πολιτικής ζητεί η Ντ. Μπακογιάννη

Αντίθετη στην αύξη του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013 19:37
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Η φορολογική πολιτική που ακολουθείται είναι εξόντωση στον έντιμο έλληνα φορολογούμενο, ενώ ταυτόχρονα κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια πέφτει στο κενό, προειδοποίησε η Ντόρα Μπακογιάννη από το βήμα της Βουλής.

A- A A+

Επικριτική για τη φορολογική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση εμφανίστηκε στη Βουλή η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Ειδικότερα, η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για αναποτελεσματική και λάθος πολιτική που πρέπει να αλλάξει.

«Δεν καταλαβαίνουν παρά νούμερα οι τροϊκανοί. Τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που προσδοκούσαμε από την είσπραξη του φόρου. Η φορολογική πολιτική που ακολουθείται είναι εξόντωση στον έντιμο έλληνα φορολογούμενο, ενώ ταυτόχρονα κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια πέφτει στο κενό. Πρέπει να αλλάξουμε φορολογική πολιτική. Να διαπραγματευτούμε με την τρόϊκα μια άλλη πολιτική υπέρ της μείωσης των φορολογικών συντελεστών», υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι τα έσοδα από τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης αυξήθηκαν κατά 65% το τελευταίο τρίμηνο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου σε σχέση με το αντίστοιχο του 2011.

Συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο αυξήθηκαν κατά 115%, ενώ τα συνολικά έσοδα για το 2012 ανήλθαν στα 120 εκατ. ευρώ, συμπλήρωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Τέλος απέδωσε τη χαμηλή κατανάλωση στην αποθεματοποίηση που επηρέασε τη ζήτηση. Για την περιορισμένη απορρόφηση του επιδόματος θέρμανσης είπε πως από τα 80 εκατ. που είχαν προϋπολογιστεί διατέθηκαν μόνο 6,4 εκατ. ευρώ, ενώ δόθηκαν και 7 εκατ. ευρώ σε σχολικές μονάδες για τη θέρμανση των παιδιών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή