Τουρκία: Δεκάδες συλλήψεις μελών ακροαριστερής οργάνωσης

Συνελήφθησαν και 15 δικηγόροι για παράνομη μεταφορά οδηγιών σε μέλη του DHKP-C
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013 17:49
A- A A+

Σε 85 συλλήψεις προχώρησε το πρωί η τουρκική αστυνομία σε πολλές πόλεις της γειτονικής χώρας, με στόχο άτομα για τα οποία υπήρχαν υποψίες ότι διατηρούν σχέσεις με παράνομη οργάνωση της άκρας αριστεράς.

Μεταξύ των υπόπτων περιλαμβάνονται περίπου 15 δικηγόροι γραφείου της Κωνσταντινούπολης, γνωστού για την υπεράσπιση μελών της άκρας αριστεράς.

Σύμφωνα με τουρκική εφημερίδα, η κατηγορία σε ό,τι αφορά τους δικηγόρους έχει να κάνει με την «μεταφορά οδηγιών» από φυλακισμένους ηγέτες της οργάνωσης σε μαχητές της.

Το κύμα των συλλήψεων, για τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν και ελικόπτερα, είχε στόχο κύκλους που πρόσκεινται στο Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), το οποίο ευθύνεται για πολλές βίαιες ενέργειες στην Τουρκία από τα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Στις 11 Σεπτεμβρίου το DHKP-C είχε αναλάβει την ευθύνη για επίθεση καμικάζι που είχε στοιχίσει τη ζωή σ' έναν αστυνομικό στην Κωνσταντινούπολη.

Στο παρελθόν, έχουν χάσει τη ζωή τους σε ενέργειές της οργάνωσης δύο απόστρατοι στρατηγοί, ένας πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και ένας επιχειρηματίας.

Η οργάνωση αντιτίθεται στη συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

Περιλαμβάνεται στον κατάλογο των οργανώσεων που θεωρούνται τρομοκρατικές τόσο από την ΕΕ όσο και από τις ΗΠΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή