Οι πρώτες αντιδράσεις για την «ομολογία» του Άρμστρονγκ

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013 16:39
REUTERS/LUCAS JACKSON
A- A A+

 

Ο πρόεδρος της αμερικανικής υπηρεσίας αντι-ντόπινγκ (USADA), Τρέιβις Τάιγκαρτ, δήλωσε πως ο Λανς Άρμστρονγκ έκανε «ένα μικρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» παραδεχόμενος ότι έκανε χρήση αναβολικών, ενώ το ίδρυμα Livestrong εξέφρασε την απογοήτευσή του γιατί ο αμερικανός ποδηλάτης «παραπλάνησε τον κόσμο».

Ο Τάιγκαρτ, ο άνθρωπος που προκάλεσε την πτώση του Άρμστρονγκ συντάσσοντας μια έκθεση 1.000 σελίδων για την υπόθεσή του, «το πιο εξελιγμένο πρόγραμμα χρήσης αναβολικών στην ιστορία του αθλητισμού» όπως το έχει χαρακτηρίσει, εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο διάσημος ποδηλάτης «τελικά παραδέχτηκε πως η σταδιοδρομία του χτίστηκε πάνω σε ένα ισχυρό μίγμα απαγορευμένων ουσιών και κοροϊδίας».

Η δημόσια παραδοχή του είναι «ένα μικρό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση», όμως αν ο Άρμστρονγκ είναι ειλικρινής και θέλει να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος «θα πρέπει να καταθέσει ενόρκως για το μέγεθος της χρήσης αναβολικών", πρόσθεσε ο Τάιγκαρτ.

Οι αρχές καταπολέμησης του ντόπινγκ θέλουν να ακούσουν κάτι περισσότερο από μια τηλεοπτική εξομολόγηση από την πλευρά του Άρμστρονγκ, αν αυτός επιθυμεί να μειώσει την ποινή ισόβιου αποκλεισμού που του επιβλήθηκε τον Οκτώβριο.

REUTERS
Ομολόγησε δημόσια ο Αρμστρονγκ

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της ποδηλασίας, Λανς Αρμστρονγκ, παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι είχε στο παρελθόν χρησιμοποιήσει απαγορευμένες ουσίες για την ενίσχυση της απόδοσής του. Ο Αρμστρονγκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε μια από τις πιο διάσημες παρουσιάστριες των ΗΠΑ, την Όπρα Γουίνφρι, ομολόγησε ότι έχει χρησιμοποιήσει την ορμόνη EPO, έχει κάνει μεταγγίσεις αίματος και χρήση άλλων απαγορευμένων ουσιών ώστε να καταφέρει να κερδίσει επτά τίτλους στο Tour de France.

Ο αμερικανός ποδηλάτης, ο οποίος έπασχε από καρκίνο, παραδέχτηκε στην εκπομπή της Οπρα Γουίνφρι ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών ώστε να μπορεί να αγωνίζεται και να κερδίζει τίτλους. Ο Άρμστρονγκ κέρδισε επτά συνεχόμενες χρονιές τον Γύρο της Γαλλίας.

Το ίδρυμα κατά του καρκίνου Livestrong, που ίδρυσε το 1997 ο Άρμστρονγκ όταν νίκησε την αρρώστιά του, εξέφρασε την απογοήτευσή του που ο ιδρυτής του «παραπλάνησε τον κόσμο κι εμάς κατά τη διάρκεια και μετά την καριέρα του».

Όμως «ακόμα και ύστερα από αυτό, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τον Λανς (ως πρώην καρκινοπαθή) για τη συμπεριφορά του, τη δέσμευσή του και την ελπίδα που πρόσφερε στους ασθενείς και σε όλους εκείνους που πλήττονται από την ασθένεια αυτή», προστίθεται στην ανακοίνωση του ιδρύματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις