«Υπόθεση ζαρντινιέρας»: Αθωώθηκαν έξι από τους οκτώ αστυνομικούς

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013 16:27
A- A A+

Αθωώθηκαν έξι απο τους οκτώ αστυνομικούς, οι οποίοι  σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί για τον ξυλοδαρμό του κύπριου φοιτητή Αυγουστίνου Δημητρίου, τον Νοέμβριο του 2006, στη λεγόμενη «υπόθεση της ζαρντινιέρας» 

Συγκεκριμένα, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, έκρινε κατά πλειοψηφία, αθώους τους έξι, ενώ καταδίκασε τους άλλους δύο - έναν εν ενεργεία κι έναν εν αποστρατεία- σε ποινές φυλάκισης 2,5 ετών τον καθένα, με τριετή αναστολή, για την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Κατά την απολογία τους, οι δύο καταδικασθέντες, στους οποίους το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά, παραδέχθηκαν ότι χτύπησαν τον νεαρό Κύπριο, αλλά δικαιολόγησαν τη συμπεριφορά τους με το επιχείρημα ότι προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν καθώς αυτός αντιστεκόταν.

Για δικαίωση έκαναν λόγο οι αθωωθέντες αστυνομικοί, οι οποίοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες για συνέργεια και επικίνδυνη σωματική βλάβη. Αντίθετα, την απογοήτευσή του για την απόφαση εξέφρασε ο 29χρονος σήμερα Κύπριος, λέγοντας : «Έξι χρόνια τώρα έχω διαλυθεί, έχω χάσει τη ζωή μου, δε θα ξαναέρθω ποτέ στην Ελλάδα».

Σημειώνεται ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε επιβάλει στους οκτώ αστυνομικούς ποινές φυλάκισης από 15 μήνες έως 3 χρόνια και 3 μήνες. Οι συγκεκριμένες ποινές ήταν κατά περίπτωση με τριετή αναστολή και εξαγοράσιμες.

Για την ίδια υπόθεση το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης είχε επιδικάσει στον Αυγουστίνο Δημητρίου το χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ ως αποζημίωση για τον ξυλοδαρμό που υπέστη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή