Αντιπαράθεση Εβερτ, Χριστοδουλάκη για την πώληση της Εθνικής

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2003 13:21
A- A A+

Αντιπαράθεση μεταξύ του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδη Εβερτ και του υπουργού Οικονομίας, Νίκου Χριστοδουλάκη, με αφορμή την πώληση του 11% της Εθνικής Τράπεζας, σημειώθηκε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερωτήσεως του πρώτου για την πορεία του προϋπολογισμού.

Χάθηκαν 400 εκατ. ευρώ από κακό χειρισμό του προέδρου της ΔΕΚΑ, στην πώληση των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, με σκοπό να μειωθούν τα ελλείμματα, είπε ο κ. Εβερτ και τόνισε : «Αυτό είναι έγκλημα. Ο πρόεδρος της ΔΕΚΑ θα πάει στο δικαστήριο. Θα τον παραπέμψουμε την επόμενη ημέρα που θα είμαστε κυβέρνηση. Δεν θα τη γλιτώσει ο πρόεδρος της ΔΕΚΑ.Σας το λέει ο Έβερτ και γράψτε το αυτό».

Καμμία απειλή της Νέας Δημοκρατίας, από οπουδήποτε κι αν έρχεται δεν πρόκειται να κάμψει τη θέληση κυβέρνησης να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει προγραμματίσει, απάντησε ο κ. Χριστοδουλάκης και πρόσθεσε : Με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και με βάση κάθε ελεγκτική διαδικασία, θα συνεχίσουμε συστηματικά, με σχέδιο, με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα σε όλες τις αλλαγές που αναγγείλαμε με το πρόγραμμά μας.

Στην επίκαιρη ερώτησή του, ο κ. Εβερτ είχε περιλάβει την πρόταση, καθηγητές να συντάξουν έκθεση περί την πορεία του προϋπολογισμού. Ο κ. Χριστοδουλάκης είπε ότι όχι μόνο οι καθηγητές, αλλά και οι πολίτες και η Βουλή θα έχουν κάθε ευκαιρία να αξιολογήσουν τον προϋπολογισμό στις επόμενες ημέρες. Υπογράμμισε δε ότι ο προϋπολογισμός συντάσσεται στη βάση της αξιολόγησης δαπανών κάτι που θα γίνει σύντομα –με νομοσχέδιο- για όλες τις δημόσιες δαπάνες. Αναφέρθηκε επίσης σε πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με την οποία «καταρρίπτονται οι επανειλημμένες αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί της ποιότητος των στοιχείων», που δίδει η κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό.

Ο κ. Εβερτ είπε ότι ο υπουργός ή δεν ξέρει τι γίνεται ή προσπαθεί να αποκρύψει την αλήθεια. «Ολα τα στοιχεία δείχνουν ότι το έλλειμμα θα αυξηθεί πάνω από 1,5% του ΑΕΠ. Γι' αυτό η κυβέρνηση υποχρεώνεται εσπευσμένα να πουλήσει μετοχές για να καλύψει το έλλειμμα», σημείωσε ο κ. Εβερτ.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή