Πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης ζητεί ο Π. Καμμένος

Έκανελόγο για «ισχυρό μπλοκ» των ηγεσιών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013 19:32
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλλήνων Πάνος Καμμένος.

A- A A+

Την πλήρη διερεύνηση της αλήθειας για την λίστα Λαγκάρντ ζήτησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένος κατά τη συζήτηση για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής στη Βουλή, κατηγορώντας για μία ακόμη φορά τα κόμματα της συγκεβέρνησης ότι προσπαθούν να συγκαλύψουν την υπόθεση.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Εύχομαι να βγουν όλοι αθώοι. Αλλά τι θα πούμε αν απαγορεύσουμε την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και η Βουλή συγκαλύψει τυχόν ποινικές ευθύνες; Θα έχουμε τότε την ευθύνη», ανέφερε.

Έκανε παράλληλα λόγο για «ισχυρό μπλοκ» των ηγεσιών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ώστε να μη διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση, ενώ απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ τον κάλεσε να απαντήσει γιατί πρέπει να καλυφθούν οι ευθύνες των πρώην πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου.

«Γιατί το σύνολο των βουλευτών πρέπει να επωμιστούν τη συγκάλυψη; Να χρεωνόμαστε κάποιους επίορκους συναδέλφους μας;», διερωτήθηκε.  

Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε και στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη κατηγορώντας τον ότι άλλαξε στάση σε σχέση με όσα υποστήριζε παλαιότερα. Έκανε λόγο για «περίεργες συμφωνίες που γίνονται και οδηγούν τον ελληνικό λαό σε απαξίωση του ελληνικού κοινοβουλίου».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπογράμμισε ότι η προανακριτική εξέταση είναι το πρώτο στάδιο και διενεργείται για να διακριβωθούν οι ποινικές πράξεις και όχι για στηθούν, όπως είπε, κάποιοι στο απόσπασμα. «Σήμερα δεν στέλνουμε κάποιο στο εκτελεστικό απόσπασμα. Η Βουλή δεν αποφασίζει για το αν θα φυλακίσει ένα πολιτικό, αλλά αν υπάρχουν ενδείξεις επαρκείς για ένα πολιτικό. Αποφασίζει η Βουλή για να διερευνηθεί αν υπάρχει ή όχι τυχόν ποινική ευθύνη για πολιτικό. Δεν πρέπει να εξεταστεί αν υπάρχουν ή όχι ποινικές ευθύνες για τους πρώην πρωθυπουργούς Παπανδρέου και Παπαδήμο;», σημείωσε υπεραμυνόμενος της πρότασης του κόμματός του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή