Κανονικά αναμένει ο Λευκός Οίκος να διεξαχθεί η διάσκεψη των δωρητών για το Ιράκ

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2003 17:50
A- A A+

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σκοτ Μακλίλαν εξέφρασε την προσδοκία ότι η διάσκεψη των δωρητών για την ανοικοδόμηση του Ιράκ θα διεξαχθεί «σύμφωνα με το πρόγραμμα» στο τέλος Οκτωβρίου στην Μαδρίτη.

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου ήρθαν ως απάντηση στις αμφιβολίες που έχουν εκφραστεί από ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη σχετικά με τις προοπτικές και τη σημασία της διάσκεψης η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 23 και 24 Οκτωβρίου.

Η Διεθνής Τράπεζα, τα Ηνωμένα Εθνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπολογίζουν ότι θα απαιτηθούν 35,6 δισεκατομμύρια δολάρια τα προσεχή τέσσερα χρόνια για την ανόρθωση της οικονομίας του Ιράκ πέραν των 20 δισεκατομμυρίων που υπολογίζει η αμερικανική διοίκηση στο Ιράκ. Οι ΗΠΑ έχουν υποσχεθεί οικονομική βοήθεια 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων για ένα διάστημα 18 μηνών και εμπειρογνώμονες αναμένουν ότι ο υπόλοιπος κόσμος, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, της Ιαπωνίας και αραβικών χωρών ενδέχεται να δεσμευτούν για 2 δισεκατομμύρια για το μεγαλύτερο διάστημα της αρχικής 12μηνης περιόδου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή