Formula 1: Στη Ferrari ο Ντε Λα Ρόσα

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013 00:17
FERRARI/RV RACING PRESS
A- A A+

Η οικογένεια της Ferrari αυξάνεται καθώς ένα ακόμη μέλος προστέθηκε σε αυτή. Όπως ανακοινώθηκε, από φέτος ο Πέντρο ντε Λα Ρόσα ανήκει στο δυναμικό της Ιταλικής ομάδας και θα απασχολείται με ό,τι σχετίζεται με τις τεχνικές, αγωνιστικές και εμπορικές δραστηριότητες της Scuderia. Αυτά σε θεωρητικό επίπεδο γιατί πρακτικά αναλαμβάνει χρέη οδηγού εξέλιξης και θα εργαστεί περισσότερο στην προσομοίωση.

Ο 42χρονος Ισπανός πιλότος έμεινε φέτος χωρίς ομάδα μετά την αποχώρηση της HRT στα τέλη του 2012, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Ανήκει στην κατηγορία των έμπειρων πιλότων καθώς πριν την Ισπανική ομάδα εκτελούσε χρέη δοκιμαστή για πάνω από οκτώ χρόνια στη McLaren.

Παράλληλα, έχει αγωνιστεί με τα μονοθέσια πέντε διαφορετικών ομάδων στην Formula 1 (Αrrows, Jaguar, McLaren, Sauber και HRT) ενώ έχει τρέξει σε 106 GP, με καλύτερο αποτέλεσμα την δεύτερη θέση στην Ουγγαρία το 2006. Συνολικά έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 35 βαθμούς στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

«Αποφασίσαμε να εντάξουμε τον Ντε Λα Ρόσα στην ομάδα των οδηγών κυρίως για να ενισχύσουμε έναν τομέα, τη δουλειά στον προσομοιωτή, η οποία με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς δοκιμών, γίνεται όλο και πιο σημαντική. Για αυτό τον λόγο ο Πέντρο εντάσσεται στους οδηγούς που ήδη υπάρχουν και είναι ο Νταβίντ Ριγκόν, ο Μαρκ Ζενέ, ο Αντρέα Μπερτολίνι και ο Ζιλς Μπιανκί», δήλωσε ο Στέφανο Ντομενικάλι, επικεφαλής της ομάδας της Ferrari.

Ενθουσιασμένος με τη νέα του συνεργασία, την οποία χαρακτήρισε ως συναρπαστική εμπειρία, φάνηκε ο Πέντρο Ντε Λα Ρόσα. «Είναι μεγάλο το κίνητρο να εργάζεσαι σε μία ομάδα όπως η Ferrari, όχι μόνο για αυτό που εκπροσωπεί στην ιστορία της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, γενικότερα, αλλά διότι αυτή θα είναι μία εντελώς νέα και συναρπαστική εμπειρία για εμένα. Πραγματικά εύχομαι να ξεκινήσω να δουλεύω όσο το δυνατόν συντομότερα και να βοηθήσω στην εξέλιξη του μονοθέσιου. Είμαι χαρούμενος που συνεργάζομαι και πάλι με τον Φερνάντο και που θα δουλέψω και με τον Φελίπε. Δεν υπάρχει πολύ χρόνος μέχρι την Αυστραλία, αλλά υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν, είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω την ομάδα από αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Πέντρο Ντε Λα Ρόσα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις