Νίκη πρόκρισης για Ολυμπιακό

Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν την Καβάλα με καθαρό σκορ
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 22:02
Icon/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν τη νίκη της ομάδας τους επί της Καβάλας.

A- A A+

Ο Ολυμπιακός μπορεί να θεωρεί ότι βρίσκεται από σήμερα στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά τη νίκη επί της Καβάλας με 2-0 στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16».

ICON

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση.

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στη νίκη με γκολ των Παπάζογλου (58΄) και Φέισα (82΄), ενώ οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Πλιάγκα με δεύτερη κίτρινη στο 62΄. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Καβάλα στις 30 Ιανουαρίου.

Όπως συνέβη στον προηγούμενο γύρο, έτσι και απόψε εναντίον της Καβάλας οι «ερυθρόλευκοι» σπατάλησαν ένα ολόκληρο ημίχρονο. Ο Ζαρντίμ έκανε και σε αυτόν τον αγώνα ροτέισον, όμως διατήρησε στην ενδεκάδα πολλούς βασικούς και επέλεξε για την επίθεση το δίδυμο Μήτρογλου-Τζιμπούρ.

Το συνολικό σχήμα πάντως δεν λειτούργησε, η υπεροχή του Ολυμπιακού ήταν φλύαρη και οι λιγοστές απειλές προέρχονταν είτε από κάποιες προσωπικές ενέργειες, είτε από «στημένες μπάλες». Η Καβάλα, από την άλλη πλευρά, προτίμησε να οργανωθεί στην άμυνά της και να μη ρισκάρει.

ICON

Ο Παπάζογλου πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του το γκολ που σημείωσε στο 58'.

Η μετριότητα του πρώτου ημιχρόνου οδήγησε τους φίλους των γηπεδούχων σε αποδοκιμασίες, προκειμένου να εκφράσουν έτσι τη δυσαρέσκειά τους για το θέαμα αλλά και τη διάθεση που επιδείκνυαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. 

Τελικά ο Παπάζογλου άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 58΄, για να ακολουθήσει η αποβολή του Πλιάγκα. Ακόμη και με παίκτη περισσότερο όμως, οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν να βρουν καλό ρυθμό και να κάνουν φάσεις, ενώ ο Τζιμπούρ δεν μπόρεσε να σκοράρει ούτε σε άδεια εστία, σε ασίστ του Μήτρογλου, σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι.

Τελικά διαφορά ασφαλείας έμελλε να δώσει ένας μέσος, ο Φέισα, ο οποίος σκόραρε το 2-0 με ωραίο σουτ στο 82΄ και έκανε την αποστολή των «Αργοναυτών» εν όψει της ρεβάνς να μοιάζει με... ανάβαση στα Ιμαλάια.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις