Ευ. Βενιζέλος: Αυτουργός της πολιτικής σκευωρίας ο Αλ. Τσίπρας

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 17:42
ICON PRESS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

«Αυριο στη Βουλή λήγει και τυπικά η προσπάθεια του πολιτικού ρεσάλτο» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

A- A A+

Νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της λίστας Λαγκάνρτ. Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλο χαρακτήρισε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «εμπνευστή» και «αυτουργό» της «πολιτικής σκευωρίας».

ET1
Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Η εισήγηση του Ευ. Βενιζέλου στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Με αφορμή και τις χθεσινές εξελίξεις στην έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων για την υπόθεση, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες δυνάμεις που κατέθεσαν πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής Επιτροπής, δηλαδή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή, θα έπρεπε να είχαν σπεύσει να αποσύρουν τις προτάσεις τους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι αύριο, στη Βουλή, «λήγει και τυπικά η προσπάθεια του πολιτικού ρεσάλτο», ενώ αναφερθείς στις δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ανέφερε ότι τον εντυπωσίασε το «πολιτικό θράσος» του.

«Αντί να πάρει πίσω την πρόταση, είπε το αμίμητο ότι αυτοενοχοποιούμαι επειδή γίνεται συζήτηση για τις κάλπες και ότι είμαι όμηρος του κ. Σαμαρά, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε πει ότι ο κ. Σαμαράς είναι όμηρος δικός μου», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας που συκοφαντεί, συνομωτεί και σκευωρεί και στρέφεται κατά ενός στόχου, κατηγορεί τώρα το στόχο ότι αυτοενοχοποιείται».

Υπογράμμισε δε ότι τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης είναι «συμμέτοχοι και συμμαχητές σε μια προσπάθεια να βγει η χώρα οριστικά από την κρίση», καθώς επίσης και συμμέτοχοι σε «ένα εγχείρημα νέου ήθους και πολιτικού πολιτισμού».

Απαντώντας στις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης σχετικά με τον αριθμό των καλπών που θα στηθούν, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «αντί να ασχολούνται με την καλπολογία και τη διαδικαστικολογία, θα έπρεπε να έχουν αντιληφθεί τι έχει προκύψει ως πραγματικό γεγονός τις τελευταίες μέρες». Παράλληλα, επεσήμανε ότι «τα χτυπήματα που υπέστη η σκευωρία ήταν αλλεπάλληλα» και σημείωσε ότι «η αλήθεια, όμως, έχει τη δική της δυναμική που σαρώνει».

Σχετικά με το ταξίδι του κ. Τσίπρα στο Βερολίνο και τις συναντήσεις που είχε εκεί, ο πρόεδρος του Κινήματος είπε ότι η επίσκεψη συνιστά «επιτομή της στρατηγικής αμηχανίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης». «Τι πήγε να κάνει;», διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε: «Να βοηθήσει την εθνική προσπάθεια; Θα το έκανε μόνο αν μπορούσε να συμβάλει στο να σταλεί μήνυμα αποφασιστικότητας».

Συνεχίζοντας να θέτει ερωτήματα, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Πήγε μήπως να βλάψει; Δεν θέλω να το πιστέψω. Πήγε να κάνει δημόσιες σχέσεις, να εξευμενίσει τους συνομιλητές του; Μα όταν πας να εξευμενίσεις συνομιλητές, τότε δεν είσαι καθόλου καλός διαπραγματευτής γιατί έχεις στο μυαλό σου την εικόνα σε προσωπικό επίπεδο και όχι τους συσχετισμούς της χώρας».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «απόλυτη έλλειψη πολιτικής», ωστόσο χαρακτήρισε «θετικό βήμα» ότι ο κ. Τσίπρας συνάντησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συζήτησαν και το θέμα της βίας. Επ' αυτού, μίλησε για «ανάγκη να συνεννοηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου, υπογραμμίζοντας ότι η καταδίκη πρέπει να είναι απόλυτη σε φαινόμενα τρομοκρατίας, ότι το «τόξο» πρέπει να είναι σταθερό και καθαρό, χωρίς διολισθήσεις και φλερτ με τη βία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή