Αλβανία : Μεγάλο το ποσοστό των Ελλήνων υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2003 11:07
A- A A+

Ξεκαθάρισε το τοπίο, όσον αφορά τους νικητές στις χθεσινές δημοτικές εκλογές στις περιοχές με αμιγή ελληνικό πληθυσμό στην Αλβανία, αφού

σε τρεις επαρχίες κέρδισαν οι Ελληνες υποψήφιοι, τους οποίους στηρίζει το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Πρόκειται για τις επαρχίες της Πάνω και Κάτω Δρόπολης, στο νομό Αργυροκάστρου και την επαρχία Αλίκου, στο νομό Αγίων Σαράντα.

Στις υπόλοιπες πέντε επαρχίες της Αλβανίας με αμιγή ελληνικό πληθυσμό κέρδισαν οι υποψήφιοι, που στηρίζουν το Κόμμα Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) και η «Ομόνοια».

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις επαρχίες Φοινικιού και Μεσοποτάμου στο νομό Δελβίνου, Δίβρης και Λιβαδιάς στο νομό Αγίων Σαράντα και Πωγωνίου στο νομό Αργυροκάστρου.

Σημαντική, ωστόσο, θεωρείται η νίκη του υποψηφίου του Κόμματος Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Δημό της Χειμάρρας, Βασίλη Μπολάνου, μολονότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα ισχυρίστηκε το αντίθετο.

Μάλιστα, στο δήμο της Χειμάρρας σημειώθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής ψηφοφορίας και τα βαρύτερα επεισόδια σε όλη την Αλβανία.

Από δυο εκλογικά τμήματα χωριών, συγκεκριμένα από το εκλογικό τμήμα του Πίλιουρι και του Κυπαρό, άγνωστοι έκλεψαν τις κάλπες, ενώ τρεις Ελληνες εκπρόσωποι του ΚΕΑΔ στις εφορευτικές επιτροπές στα ίδια εκλογικά τμήματα ξυλοκοπήθηκαν άγρια απο αγνώστους, σύμφωμα με τα όσα ανέρερε ο πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Ντούλες, που πρόσθεσε πως ο ένας απ' αυτούς χρειάστηκε να μεταφερθεί με βαριά τραύματα στο νοσοκομείο.

Χθες, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ ανακοίνωσε πως το κόμμα του κέρδισε τις εκλογές σε άλλους τρεις δήμους στην υπόλοιπη Αλβανική επικράτεια.

Πρόκειται για τους δήμους Κλεισούρας, στο νομό Πρεμετής, Σελενίτσας, στο νομό Αυλώνας και Πολύτσανης, στο νομό Σκραπαριού.

Ωστόσο, την εκλογική επικράτησή τους στους ίδιους δήμους ανακοίνωσαν και τα δύο μεγάλα κόμματα.

Το ΚΕΑΔ ανακοίνωσε, επίσης, ότι κέρδισε και σε άλλες πέντε επαρχίες στην υπόλοιπη Αλβανική επικράτεια, δύο από τις οποίες στο νομό Κορυτσάς και τρεις στους βόρειους νομούς της Αλβανίας.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή