Απεργούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 11:18
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα τα σωματεία εργαζομένων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, της εταιρείας που μελετά, δημοπρατεί και επιβλέπει την κατασκευή των έργων μετρό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και του τραμ. (Κανονικά εκτελούνται σήμερα τα δρομολόγια του μέσου).  

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη «συνεχή απαξίωση του έργου της εταιρείας», για τις νέες περικοπές των μισθών τους, καθώς και για την «αποδυνάμωσή της με την αποχώρηση εξειδικευμένου προσωπικού σε μεγάλα τεχνικά έργα στο εξωτερικό».

Οπως καταγγέλλουν, οι ντόπιοι και ξένοι μεγαλοεργολάβοι που κατασκευάζουν τα έργα δεν έχουν υποστεί καμία μείωση του εργολαβικού ανταλλάγματος από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ενώ μειώνοντας τις αποδοχές των εργαζομένων τους σε συνδυασμό με τις εξωσυμβατικές  απαιτήσεις τους, αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη τους.

«Η πολιτική ηγεσία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να δρομολογήσει άμεσα πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων της Α.Μ., ώστε η εταιρεία να συνεχίσει με επιτυχία το έργο της σε ότι αφορά την παράδοση εγκαίρως των επτά νέων σταθμών στην Αθήνα και την υλοποίηση των έργων μετρό και τραμ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή