Επίθεση αυτοκτονίας στην υπηρεσία Πληροφοριών στην Καμπούλ

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 10:20
REUTERS/OMAR SOBHANI

Αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας ερευνούν το σημείο της βομβιστικής επίθεσης στην Καμπούλ. σχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο της Καμπούλ και ακολούθησαν πυροβολισμοί, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, πραγματοποιήθηκε επίθεση αυτοκτονίας σε κτήριο που ανήκει στην Υπηρεσία Εθνική Ασφαλείας του Αφγανιστάν.

A- A A+

Έξι δράστες επιχείρησαν συντονισμένη επίθεση αυτοκτονίας εναντίον της αφγανικής υπηρεσίας Πληροφοριών στην Καμπούλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν 22, σύμφωνα το Reuters που επικαλείται αφγανούς αξιωματούχους.

Η επίθεση άρχισε το μεσημέρι τοπική ώρα, όταν ο πρώτος δράστης ανατίναξε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά κοντά στην είσοδο της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, σύμφωνα με την αστυνομία της Καμπούλ.

Πέντε ακόμα, που ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά και οδηγούσαν μίνιβαν, δέχτηκαν πυρά και σκοτώθηκαν, ενώ προσπαθούσαν να εισέλθουν στο κτηριακό σύμπλεγμα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Δύο φρουροί σκοτώθηκαν από την πρώτη επίθεση.

REUTERS

Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες σχετικά με την ανάληψη ευθύνης. Οι Ταλιμπάν έστειλαν μήνυμα επιβεβαιώνοντας την επίθεση, αλλά, σύμφωνα με το Reuters, δεν ανέλαβαν την ευθύνη. Το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο, αντίθετα, μεταδίδουν ότι ανέλαβαν την ευθύνη.

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή