«Βαθιά προσβλητικά» τα σχόλια Μόρσι κατά των Εβραίων, λέει ο Λευκός Οίκος

Αναφορά σε σχόλια και δηλώσεις του σημερινού προέδρου της Αιγύπτου το 2010
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 21:14
REUTERS/ASMAA WAGUIH

«Απογόνους πιθήκων και γουρουνιών» είχε αποκαλέσει τους Εβραίους ο Μοχάμεντ Μόρσι το 2010, όταν διατελούσε ηγετικό στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

A- A A+

Την έντονη καταδίκη του για σχόλια του Μοχάμεντ Μόρσι το 2010, τα οποία είχαν θεωρηθεί ευρέως ως ρατσιστικά και αντισημιτικά, εξέφρασε ο Λευκός Οίκος.

Ο σημερινός πρόεδρος της Αιγύπτου, ηγετικό τότε στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, είχε καλέσει τους Αιγύπτιους «να διδάξουν στα παιδιά και στα εγγόνια τους το μίσος για τους Εβραίους και τους σιωνιστές».

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη λίγους μήνες αργότερα, ο Μόρσι είχε αποκαλέσει τους Εβραίους «βδέλλες που επιτίθενται στους Παλαιστίνιους, πολεμοκάπηλους, απογόνους πιθήκων και γουρουνιών», όπως αναφέρουν οι New York Times.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνι χαρακτήρισε τη γλώσσα την οποία είχε χρησιμοποιήσει ο Μόρσι «βαθιά προσβλητική», ενώ πρόσθεσε ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν ήδη θέσει το ζήτημα στην αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι ο αιγύπτιος πρόεδρος συνέβαλε στην επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, δεσμευόμενος παράλληλα να σεβασθεί την συνθήκη ειρήνης Αιγύπτου - Ισραήλ του 1979.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή