«Οχυρό προστασίας» απέναντι στη βία

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 20:30
EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
A- A A+

Την ανάγκη να υψωθεί ένα «οχυρό» απέναντι στη βία από σύσσωμες τις πολιτικές δυνάμεις υπογράμμισαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που είχαν με τον Πρωθυπουργό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρέπει να ξεπεράσουμε το φλερτ με τη βία και την αμήχανη αντιμετώπιση της, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση συνεννόησης για την αντιμετώπιση της βίας σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Επισήμανε ακόμη ότι η αντίδραση της κοινωνίας πρέπει να είναι «ομόθυμη και απόλυτη» απέναντι στα φαινόμενα κάθε μορφής βίας, ειτε είναι «τρομοκρατική», είτε ρατσιστική και ξενοφοβική.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύσσωμες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να σηκώσουν ένα οχυρό απέναντι σε όσους υπονομεύουν την ομαλότητα, δήλωσε με τη σειρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, προσθέτοντας ότι την συνάντηση απασχόλησε ακόμη το θέμα της δημιουργίας ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας. Ο ίδιος όπως είπε, έθεσε επί τάπητος και το θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου «με την επισήμανση ότι η όποια ρύθμιση δεν πρέπει να βλάπτει τα συμφέροντα των εργαζομένων».

Όσον αφορά στην προανακριτική που θα διερευνήσει την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε πως το θέμα δεν συζητήθηκε στο πλαίσιο της σύσκεψης, σημειώνοντας ότι το πόσες κάλπες θα στηθούν είναι «αποκλειστική υπόθεση της Διάσκεψης των Προέδρων και εν τέλει της Ολομέλειας». Αναφερόμενος στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Βενιζέλος έκανε από την πλευρά του λόγο για «ωμή, πολιτική σκευωρία για την οποία, όπως είπε, «ευθύνες έχουν και κάποιοι από το πολιτικό σκηνικό».

Νωρίτερα, εξερχόμενος από το Μαξίμου, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, σημείωσε πως ενημέρωσε τους κυβερνητικούς εταίρους για τα πρόσφατα κρούσματα βίας και τις «μεγάλες», όπως είπε, προσπάθειες που γίνονται για την εμπέδωση της δημόσιας ασφάλειας. Διαμήνυσε επίσης για μία ακόμη φορά ότι «η ανομία από οπουδήποτε κι αν προέρχεται δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή».

Για τις αποφάσεις του Eurogroup την επόμενη Δευτέρα, για την επόμενη δόση, για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν και για το μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την άνοιξη, ενημέρωσε από την πλευρά του τους πολιτικούς αρχηγούς ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας διευκρίνισε πως δεν έγινε συζήτηση για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, σημειώνοντας πως ακόμα δεν έχει ληφθεί κάποια σχετική απόφαση.

Ο ίδιος ανέφερε πως ο φόρος πολυτελείας θα αντικατασταθεί με το τέλος πλεύσης για τα σκάφη αναψυχής ενώ σε ερώτηση σχετική με το θέμα αύξησης των κονδυλίων για τη Δημόσια Τάξη, ο κ. Στουρνάρας είπε πως δεν έχει σχετική ενημέρωση.

«Η διάψευση της τρόικας εσωτερικού ότι δήθεν δεν συζήτησαν στη σημερινή τους σύσκεψη το θέμα της λίστας Λαγκάρντ δεν πείθει κανέναν, αφού η προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής που θα καθόριζε τη διαδικασία ψηφοφορίας της Πέμπτης στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου για την προανακριτική επιτροπή αναβλήθηκε για αύριο Τετάρτη», παρατήρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

Σχολιάζοντας την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, το ΚΚΕ υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του πως η έγνοια των τριών της συγκυβέρνησης στη συνάντησή τους ήταν η αξιοποίηση των τελευταίων γεγονότων, παρότι αυτά έχουν καταδικαστεί, προκειμένου να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα και οι δίκαιες διεκδικήσεις του.

«Θυμίζουμε ότι πολλές φορές στο παρελθόν το εργατικό – λαϊκό κίνημα δέχτηκε επιθέσεις από τις ίδιες δυνάμεις στο όνομα της προστασίας του συντάγματος. Θέλουν ένα λαό προσκυνημένο προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα η κερδοφορία του κεφαλαίου», καταλήγει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή