WRC: Με το δεξί ο Νουβίλ

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 20:06
UPD:06/04/2013 22:05
EPA/JOSE MENDEZ

Ο Νουβίλ κατάφερε στο τέταρτο πέρασμά του να σημειώσει χρόνο 2:26.1 και να ανέβει στην κορυφή.

A- A A+

Πριν ακόμη ξεκινήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι και ήρθε η πρώτη έκπληξη στο Μόντε Κάρλο. Τον ταχύτερο χρόνο στο σημερινό shakedown σημείωσε ο Βέλγος Τιερί Νουβίλ στο ντεμπούτο του με τo Ford Fiesta WRC της Qatar M-Sport.

Τα πληρώματα δοκιμάστηκαν σε μία διαδρομή 3,58 χλμ. κάτω από δύσκολες συνθήκες καθώς σε πολλά σημεία υπήρχε χιόνι. Από το χθες το βράδυ οι πρώτες νιφάδες έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα το πρωί το επίπεδο του χιονιού να έχει φτάσει τα τέσσερα εκατοστά. Η σημερινή ημέρα θα μπορούσε να πει κανείς ότι προϊδέασε τα πληρώματα για τις χειμερινές συνθήκες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις τέσσερις προσεχείς ημέρες του αγώνα στα βουνά γύρω από την Valence.

Ο Νουβίλ κατάφερε στο τέταρτο πέρασμά του να σημειώσει χρόνο 2:26.1 και να ανέβει στην κορυφή. Τα πάντα, σύμφωνα με τον Βέλγο εξαρτώνται από την κατάσταση του δρόμου. «Πολλά εξαρτώνται από την κατάσταση του δρόμου. Είχαμε δύο εξαιρετικούς γύρους προς το τέλος όταν ο δρόμος είχε καθαρίσει. Το χιόνι υπήρχε σε μερικά σημεία αλλά ο δρόμος ήταν πιο καθαρός. Είχα καλή αίσθηση, μπόρεσα να οδηγήσω σκληρά και να δω τα όρια του αυτοκινήτου», δήλωσε ο Νουβίλ μετά το τέλος του shakedown.

Πίσω από τον Βέλγο, με 2,6 δευτ. διαφορά, τερμάτισε ο Σεμπάστιαν Λεμπ, ο οποίος δεν φαίνεται να πτοείται από το γεγονός ότι αυτός είναι ο πρώτος από τους τέσσερις αγώνες που θα τρέξει εφέτος.

Την τρίτη καλύτερη επίδοση της ημέρας σημείωσε ο Ευγκένι Νόβικοφ με το έτερο Ford Fiesta WRC της Μ-Sport. O νεαρός Ρώσος ήταν ταχύτερος κατά έξι δέκατα του Μίκο Χίρβονεν με το εργοστασιακό Citroen DS3 WRC.

H VW στην πρώτη επίσημη παρουσία της σε αγώνα ως κατασκευαστής, έμεινε στην πέμπτη θέση, με τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα να είναι ταχύτερος του Σεμπαστιέν Οζιέ. Ο Φινλανδός κλήθηκε να περάσει πρώτος τη χιονισμένη διαδρομή και δυσκολεύτηκε πολύ. «Στο πρώτο μας πέρασμα η ειδική ήταν καλυμμένη με χιόνι. Όχι τόσο πάγο, αλλά σκληρά κομμάτια χιονιού που γλιστρούσαν πολύ. Υπήρχαν ήδη κάποια φορτηγά που είχαν βγει εκτός δρόμου πριν από εμένα. Ξεκινήσαμε με τα ελαστικά με καρφιά για το χιόνι. Στις στροφές ήταν εντάξει, αλλά κατά το φρενάρισμα, ήταν δύσκολα. Αν ο καιρός παραμείνει έτσι, τότε περιμένω ένα πολύ δύσκολο Μόντε Κάρλο», δήλωσε ο Λάτβαλα.

Την έβδομη καλύτερη επίδοση πίσω από τον Φινλανδό πέτυχε ο Ντάνι Σορντό, αφήνοντας πιο κάτω στην γενική κατάταξη τον Μαντς Οστμπεργκ.

Οι χρόνοι του shakedown

1.  Tιερί Νουβίλ            Qatar M-Sport Ford    2:26.1
2.  Σεμπάστιαν Λεμπ    Citroen                            + 2.6
3.  Eυγκένι Νόβικοφ    Qatar M-Sport Ford       + 2.7
4.  Mίκο Χίρβονεν         Citroen                            + 3.3
5.  Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα VW                                  + 4.3
6.  Σεμπαστιέν Οζιέ       VW                                  + 4.4
7.  Nτάνι Σορντό           Citroen                           + 5.7
8.  Mαντς Οστμπεργκ   Qatar M-Sport Ford     + 6.8

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΟΥΣΙΑΝΗ - [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις