Σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 18:15
EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο πρωθυπουγός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος λίγο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων.

A- A A+

Συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση έχει ο Πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, στη σκιά της χθεσινής επίθεσης στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λ. Συγγρού.

Λίγο μετά τις 20.00 εξήλθε του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, ο οποίος σε δηλώσεις του σημείωσε πως ενημέρωσε τους κυβερνητικούς εταίρους για τα πρόσφατα κρούσματα βίας και τις «μεγάλες», όπως είπε, προσπάθειες  που γίνονται για την εμπέδωση της δημόσιας ασφάλειας. Διαμήνυσε επίσης για μία ακόμη φορά ότι «η ανομία από οπουδήποτε κι αν προέρχεται δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή».

Νωρίτερα, εξερχόμενος από το Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε πως ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις αποφάσεις του Eurogroup την επόμενη Δευτέρα, για την επόμενη δόση,  για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν και για το μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την άνοιξη.

Για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο διευκρίνισε πως δεν έγινε συζήτηση σημειώνοντας πως ακόμα δεν πάρει κάποια σχετική απόφαση.

Ο ίδιος ανέφερε πως ο φόρος πολυτελείας θα αντικατασταθεί με το τέλος πλεύσης για τα σκάφη αναψυχής ενώ σε ερώτηση σχετική με το θέμα αύξησης των κονδυλίων για τη Δημόσια Τάξη, ο κ. Στουρνάρας είπε πως δεν έχει σχετική ενημέρωση και πρόσθεσε πως στη σύσκεψη συμμετέχει ο υπουργός Νίκος Δένδιας.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ

Δίνοντας συνέχεια στην κόντρα κυβέρνησης - Κουμουνδούρου με αφορμή τις τελευταίες εμπρηστικές επιθέσεις και το χτύπημα στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης με σημερινές δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 χαρακτήρισε απαράδεκτες «τις συνεχείς δηλώσεις του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, του κυβερνητικού εκπροσώπου, οι οποίοι μιλούν για κουκουλοφόρους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ», και από τον κ. Βενιζέλο «που χθες είπε ότι έχει φλερτ ο ΣΥΡΙΖΑ με τη βία».

Αυτά, τόνισε, είναι επικίνδυνες απόψεις, είναι ακραίες απόψεις, υπονομεύουν τη δημοκρατία., για να σημειώσει πως «ιστορικά υπήρξαν φαινόμενα παρακρατικής βίας στην Ελλάδα, με την οποία δεν είχε σχέση η Αριστερά».

«Κανείς δεν μπορεί να τεκμηριώσει σχέση της ΝΔ με παρακρατικές οργανώσεις», παραδέχθηκε ο κ. Σκουρλέτης κληθείς να σχολιάσει τις σχετικές δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου στη Βουλή, ωστόσο όπως είπε, είναι πιθανό να υπάρχουν θύλακες στο σημερινό κράτος, οι οποίοι είναι ανεξέλεγκτοι. «Αυτή τη στιγμή στην ηγεσία της Ν.Δ. υπάρχει μια ομάδα ακροδεξιών συμβούλων με επικεφαλής τον κ. Σαμαρά, οι οποίοι έχουν έναν πολιτικό λόγο ο οποίος δεν έχει προηγούμενο, ο οποίος έχει ξηλώσει…», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και κληθείς να διευκρινίσει ποιούς εννοεί, ανέφερε τα ονόματα των κ.κ. Φ. Κρανιδιώτη και Χρ. Λαζαρίδη.

«Ο σημερινός πολιτικός λόγος της Ν.Δ. δεν έχει καμιά σχέση με την καραμανλική ταυτότητα της μεταπολιτευτικής Ν.Δ. Έχει ξηλωθεί», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

«Το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ και οι προσωπικές στοχοποιήσεις των πολιτικών του αντιπάλων έχουν σταματήσει πια να μας εκπλήσσουν. Είναι απορίας άξιον πάντως γιατί τούς είναι τόσο δύσκολο να αποκηρύξουν κάθε μορφή βίας», σχολίασε στην απάντησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή