Ανακατάληψη του κτηρίου στη Λέλας Καραγιάννη

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 17:54
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Επανακατάληψη του κτηρίου στην οδό Λέλας Καραγιάννη. Όταν ολοκληρώθηκε η αστυνομική επέμβαση στο κτήριο και οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν, περίπου 40 άτομα εισήλθαν στο οίκημα.

A- A A+

Ανακατελήφθη το κτήριο στη συμβολή των οδών Λέλας Καραγιάννη και Δροσοπούλου στην Κυψέλη, λίγες ώρες μετά την αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία προσήχθησαν 16 άτομα.

Η Αστυνομία υποστηρίζει ότι η επιχείρηση που διενεργήθηκε το πρωί δεν ήταν «εκκένωσης» του κτηρίου, δεδομένου ότι δεν απαιτήθηκε κάτι τέτοιο από τον ιδιοκτήτη (σ.σ. στη συγκεκριμένη περίπτωση το Πανεπιστήμιο Αθηνών), αλλά έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν παρανομίες.

Για τον λόγο αυτό, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας και αφού δεν προέκυψε επιβαρυντικό στοιχείο για κανέναν, οι αστυνομικοί αποχώρησαν και έδωσαν τα κλειδιά στους προσαχθέντες, οι οποίοι και αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Στη συγκεκριμένη ενέργεια της Αστυνομίας, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και, απ΄ό,τι πληροφορούμαι από τους πρυτάνεις του Πολυτεχνείου, Σ. Σιμόπουλο, και της Σχολής Καλών Τεχνών, Γ. Χαρβαλιά, ουδεμία εμπλοκή είχαμε», ανέφερε με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή