Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην οικία του αδελφού Σ. Κεδίκογλου

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 14:49
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Η εμπρηστική επίθεση  στην οικία του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου στα Εξάρχεια, σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

A- A A+

Με κείμενο που αναρτήθηκε λίγο πριν τις 14.00 στο ίντερνετ, ανελήφθη η ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στην οικία του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.

Μετά από μία ειρωνική αναφορά στα περί διασύνδεσης των δραστών της επίθεσης με το ΣΥΡΙΖΑ, οι συντάκτες του κειμένου υπό τον τίτλο «Οι χαμελέοντες μπορούν να πάρουν όλα τα χρώματα εκτός από το άσπρο», επισημαίνουν ότι η επίθεση δεν πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του αδελφού του κ. Κεδίκογλου, αλλα στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγάζεται το γραφείο που χρησιμοποιεί και επισκέπτεται τακτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο τέλος του κειμένου αναγράφονται οι λέξεις ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Συνέχεια στην αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα συνεχίζοναι οι διαξιφισμοί μεταξύ κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις τελευταίες εμπρηστικές επιθέσεις και το χτύπημα στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ. 

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης χαρακτήρισε απαράδεκτες «τις συνεχείς δηλώσεις του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, του κυβερνητικού εκπροσώπου, οι οποίοι μιλούν για κουκουλοφόρους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ», και από τον κ. Βενιζέλο «που χθες είπε ότι έχει φλερτ ο ΣΥΡΙΖΑ με τη βία». Αυτά, τόνισε, είναι επικίνδυνες απόψεις, είναι ακραίες απόψεις, υπονομεύουν τη δημοκρατία., για να σημειώσει πως «ιστορικά υπήρξαν φαινόμενα παρακρατικής βίας στην Ελλάδα, με την οποία δεν είχε σχέση η Αριστερά». 

«Κανείς δεν μπορεί να τεκμηριώσει σχέση της ΝΔ με παρακρατικές οργανώσεις», παραδέχθηκε ο κ. Σκουρλέτης κληθείς να σχολιάσει τις σχετικές δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου στη Βουλή, ωστόσο όπως είπε,  είναι πιθανό να υπάρχουν θύλακες στο σημερινό κράτος, οι οποίοι είναι ανεξέλεγκτοι.

«Αυτή τη στιγμή στην ηγεσία της Ν.Δ. υπάρχει μια ομάδα ακροδεξιών συμβούλων με επικεφαλής τον κ. Σαμαρά, οι οποίοι έχουν έναν πολιτικό λόγο ο οποίος δεν έχει προηγούμενο, ο οποίος έχει ξηλώσει…», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και κληθείς να διευκρινίσει ποιούς εννοεί, ανέφερε τα ονόματα  των κ.κ. Φ. Κρανιδιώτη και Χρ. Λαζαρίδη. «Ο σημερινός πολιτικός λόγος της Ν.Δ. δεν έχει καμιά σχέση με την καραμανλική ταυτότητα της μεταπολιτευτικής Ν.Δ. Έχει ξηλωθεί», παρατήρησε χαρακτηριστικά. 
«Το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ και οι προσωπικές στοχοποιήσεις των πολιτικών του αντιπάλων έχουν σταματήσει πια να μας εκπλήσσουν. Είναι απορίας άξιον πάντως γιατί τούς είναι τόσο δύσκολο να αποκηρύξουν κάθε μορφή βίας», σχολίασε στην απάντησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή